Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Γιορτή ανακύκλωσης στην Ηλιούπολη

Γιορτή ανακύκλωσης στην Ηλιούπολη

Ημέρα Ανακύκλωσης, στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης διοργανώνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ο Δήμος της πόλης.

 

Η εκδήλωση θα είναι ολοήμερη, από τις 10.00 έως τις 22.00, και κατά τη διάρκειά της μπορούν όλοι οι δημότες να φέρνουν υλικά και αντικείμενα που ανακυκλώνονται, τα οποία θα συλλέγονται επί τόπου από το Δήμο, για να σταλούν για ανακύκλωση.
 

Ειδικότερα, μπορούν να φέρνουν : Γυάλινα μπουκάλια, ηλεκτρικές συσκευές, λάμπες και λαμπτήρες, μπαταρίες, φάρμακα και μαγειρεμένο λάδι.
 
Παράλληλα θα υπάρχουν περίπτερα φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ανακύκλωσης με ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, προβολή video και άλλες δράσεις, καθώς και ενημέρωση για τα προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιεί ο Δήμος και τον τρόπο συμμετοχής των δημοτών σε αυτά.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιστήμονες του Τ.Ε.Ι. Κρήτης θα ενημερώνουν  τους συμμετέχοντες για την πορεία του προγράμματος ανακύκλωσης και κομποστοποίησης φυτικών υπολειμμάτων, που υλοποιεί ο Δήμος, ενώ παράλληλα θα διανέμεται δωρεάν κόμποστ, το οποίο παράγεται από το πρόγραμμα αυτό, καθώς και φυτά από το φυτώριο του Δήμου.

Ανακύκλωση Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε