Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Η Ιεράπετρα «ψηφίζει» ανακύκλωση

Η Ιεράπετρα «ψηφίζει» ανακύκλωση

Δωρεάν κάδους ανακύκλωσης θα διαθέσει ο δήμος, σε 300 δημότες του. Με την οικολογική αυτή κίνηση, θα μειωθούν τα απορρίμματα και θα παράγεται εξαιρετικής ποιότητας λίπασμα.

Ήδη έχει γίνει η προμήθεια των ειδικών κάδων κομποστοποίησης, χωρητικότητας 330 λίτρων, που θα ανακυκλώνουν τα οικιακά απορρίμματα.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από πόρους του δήμου. Το επόμενο διάστημα θα γίνει και η σχετική ενημέρωση των 300 τυχερών, για το πώς θα εφαρμόσουν τις οδηγίες των ειδικών.

Το ενδιαφέρον των πολιτών της Ιεράπετρας είναι μεγάλο. Μετά από ένα χρόνο κι αφού αξιολογηθούν τα πρώτα αποτελέσματα, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλα νοικοκυριά.

«Με τον τρόπο αυτόν, προστατεύουμε το περιβάλλον, αξιοποιούμε τα υπολείμματα τροφών και εξοικονομούμε φυσικούς και οικονομικούς πόρους. Θα χρειαστεί χρόνος για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του προγράμματος, όμως θεωρώ πως θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα» λέει ο δήμαρχος της πόλης, κ. Σήφης Αναστασάκης.

Πως θα αποκτήσουν οι δημότες τους κάδους:

Με μια αίτηση στο δήμο θα εγγραφούν στη λίστα. Απαραίτητη προϋπόθεση οι πολίτες να κατοικούν στην Ιεράπετρα και να διαθέτουν δικό τους κήπο (για τις πολυκατοικίες απαιτείται έγκυρη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιδιοκτητών).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με κριτήρια, όπως ο αριθμός μελών της οικογένειας και η επιφάνεια του κήπου.
Τα νοικοκυριά που δεν θα παραλάβουν κάδο άμεσα (με την πρώτη εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος) θα έχουν προτεραιότητα στη δεύτερη φάση του προγράμματος.

Ανακύκλωση Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε