Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Καλοκαίρι με ανακύκλωση στην Κω

Καλοκαίρι με ανακύκλωση στην Κω

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης τους 4 τελευταίους μήνες. Ιδιαίτερα έντονη θα είναι η δράση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με συμμετοχή των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Όπως ανακοίνωσε η Δ/νση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου, τους 4 τελευταίους μήνες, συνέλεξε 120 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας και τους οποίους προώθησε σε Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμών Υλικών.

Την ίδια περίοδο συνέλεξε 80 τόνους απόβλητα ηλεκτρικού κι ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος, κ. Σταμάτιος Πης,  η οικονομική κρίση δυσκόλεψε τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό για την συλλογή των ανακυκλώσιμων.

«Πέρυσι είχαμε συλλέξει 3 φορές περισσότερα υλικά προς ανακύκλωση, κι ένας σημαντικός λόγος ήταν η έλλειψη εξοπλισμού αλλά και προσωπικού. Αλλά θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, για να ανεβάσουμε τους ρυθμούς και να προστατέψουμε το περιβάλλον» είπε ο κ. Πης.


 

Ο δήμος έχει έρθει σε επαφή με τους ξενοδόχους του πανέμορφου νησιού, έτσι ώστε να βοηθήσουν με το δικό τους προσωπικό στην ανακύκλωση.

Τα 54 μεγάλα ξενοδοχεία της Κω θα κάνουν την περισυλλογή και τον διαχωρισμό όσων υλικών είναι προς ανακύκλωση στους χώρους που τους ανήκουν.

Σε αντάλλαγμα ο δήμος θα μειώσει τα δημοτικά τέλη ως ανταποδοτικό όφελος για την συμμετοχή τους.

«Έχουμε δημιουργήσει και ειδική υπηρεσία, έτσι ώστε να εντάξουμε σε αυτήν την προσπάθεια τους τσιγγάνους της Κω. Κάναμε μια υπηρεσία κοινωνικής οικονομίας γι αυτήν την ομάδα πληθυσμού αφού το αντικείμενό τους είναι να συλλέγουν. Εμείς θα κάνουμε την διαλογή» λέει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.

Ανακύκλωση Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε