Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

To Λιμάνι ανακυκλώνει…και παραμένει πράσινο

To Λιμάνι ανακυκλώνει…και παραμένει πράσινο

Περίπου 450 τόνους υλικών ανακύκλωσε το 2011 ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), παραδίδοντάς τα σε πιστοποιημένους φορείς. Διατηρεί στο ακέραιο το πιστοποιητικό ECOPORTS από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Λιμένων.

Μάλιστα, στην ποσότητα αυτή, που αφορά υλικά όπως χαρτί και γυαλί, θα πρέπει να προστεθούν εκατοντάδες ακόμη τόνοι, που αφορούν άλλα απορρίμματα και απόβλητα, όπως έλαια μηχανών, ξύλινες και μεταλλικές συσκευασίες και ελαστικά.

 
Τα παραπάνω προκύπτουν από τον απολογισμό του προγράμματος ανακύκλωσης του ΟΛΘ ΑΕ, που δημοσιοποιήθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά.

Στον απολογισμό αναφέρονται και οι σημαντικότερες περιβαλλοντικές δράσεις του ΟΛΘ, όπως η δενδροφύτευση της λιμενικής ζώνης και το σύστημα καταιονισμού των χύδην φορτίων, ώστε να περιορίζεται η σκόνη που δημιουργείται από τη διακίνηση εμπορευμάτων.

 
 Τι υλικά παρέδωσε:
 
-8600 κιλά συνθετικών ελαίων μηχανών
-700 κιλά μπαταρίες μολύβδου
-200 κιλά μπαταρίες διαφόρων τύπων
-1700 κιλά καλωδίων
-400 κιλά γυαλιού
-3200 κιλά χαρτιού. 
 
Επίσης, ανακυκλώθηκαν 2018,4 τόνοι σιδηρούχων μετάλλων, 216,9 τόνοι ξύλινων συσκευασιών, 139,9 τόνοι μεταλλικών συσκευασιών και 74 τόνοι ελαστικών.
  
Η ΟΛΘ ΑΕ «διατηρεί το πιστοποιητικό ECOPORTS από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Λιμένων, όντας ένα από τα πρώτα λιμάνια στην Ευρώπη, που πιστοποιήθηκαν με το συγκεκριμένο πρότυπο. 
 

Ανακύκλωση Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε