Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Το Χατζηκυριάκειο διδάσκει ανακύκλωση κι ανθρωπιά

Το Χατζηκυριάκειο διδάσκει ανακύκλωση κι ανθρωπιά

Μπορεί να στεγάζονται ακόμα μέσα σε λυόμενα, από το 1999, τίποτε όμως δεν εμποδίζει τα παιδιά του Ιδρύματος να ανακυκλώνουν, να έχουν το δικό τους λαχανόκηπο, να προσφέρουν ενίσχυση στους αστέγους.

Μάζεψαν περίπου 16 κιλά μπαταρίες, ανακύκλωσαν 500 κιλά χαρτί και συγκέντρωσαν 50 λίτρα τηγανέλαιο για την επαναχρησιμοποίηση του (για παραγωγή βιοκαυσίμου).

Με την βοήθεια των εθελοντών και των υπεύθυνων του Ιδρύματος τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου συγκεντρώνουν μικρές και μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές για την ανακύκλωση τους.

Δεν αμελούν να φροντίζουν και τον λαχανόκηπο τους, που τον έφτιαξαν πριν δύο χρόνια.


 

Με την δωρεά εταιρείας στήθηκε κοντά στην κουζίνα του ιδρύματος. Τα παιδιά διαλέξανε τι θα φυτέψουνε, τον ποτίζουν καθημερινά, κι έχουν καταφέρει να παράγουν τα δικά τους προϊόντα ντομάτες, μελιτζάνες και αγγουράκια.

«Με την βοήθεια των εθελοντών μας, μαθαίνουμε τα παιδιά να αγαπούν το περιβάλλον και να προσφέρουν στους εαυτούς τους αλλά και την κοινωνία» μας είπε η κ. Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου, υπεύθυνη Εθελοντισμού και Προγραμμάτων του Ιδρύματος.


 

Το ανακυκλωμένο χαρτί που συγκεντρώνεται από το παιδιά ενισχύει την ΜΚΟ Κλίμακα που συμπαραστέκεται στους αστέγους.

«Όταν ήρθαν οι κάδοι ανακύκλωσης ενημερώσαμε τα παιδιά με ειδικά σεμινάρια για να διαχειρίζονται τα απορρίμματα τους έτσι ώστε να ωφελούν το περιβάλλον» μας είπε κ. Νότα Μπούμπαλου Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Χατζηκυριάκειου δείχνοντας μας τον χώρο με τους παλιούς υπολογιστές των παιδιών.


 

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα στεγαζόταν σ’ ένα μεγάλο νεοκλασικό κτίριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «Διατηρητέο Μνημείο». Με το σεισμό του 1999 το κτίριο του Ιδρύματος κρίθηκε ακατάλληλο για τη διαβίωση των παιδιών.


 

Από τότε, τα παιδιά μετεγκαταστάθηκαν σε λυόμενα, αφού οι πόροι του ιδρύματος δεν επαρκούν για την αποκατάσταση  των ζημιών, την στατική ενίσχυση του κτιρίου και τον εκσυγχρονισμό των λειτουργικών του χώρων.

Ανακύκλωση Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε