Σάββατο, 18 Μαΐ
22oC Αθήνα

Δενδροφύτευση στη Πεντέλη

φωτογραφία από δενδροφύτευση
φωτογραφία από δενδροφύτευση, που οργάνωσε η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΑΡΗ

Αναδάσωση θα γίνει στη Πεντέλη, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, από τις 11 το πρωί, στο κτήμα Δουκίσσης Πλακεντίας.

 

Σημείο συνάντησης έχει ορισθεί η πλατεία Χαραυγής στην παλαιά Πεντέλη και ήδη οι λάκοι που θα φυτευτούν τα δέντρα είναι ανοιγμένοι. Οι διοργανωτές προτρέπουν να φέρετε τα έλατα των Χριστουγέννων, ειδικά όσα ήταν σε γλάστρες, Αλλά ακόμη και αν δεν έχετε έλατο, θα υπάρχει η δυνατότητα να φυτευτούν μικρά πευκάκια, κουτσουπιές, χαρουπιές και κουκουναριές. Ο Δήμος Αθηναίων θα φυτέψει τα 250 έλατα, που στόλιζαν την πλατεία Συντάγματος. Το δασάκι, που υπήρχε εντός του περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2009. 

Ο Δήμος Παλαιάς Πεντέλης έχει αιτηθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος τη δημιουργία διαδημοτικής αστυνομίας, που θα ελέγχει και το Πεντελικό, το οποίο αντιμετωπίζει και το θέμα της βόσκησης.. Σχετικά με τη πρόσβαση, μπορείτε να πάτε με ΙΧ ή λεωφορεία. Στο χώρο της δενδροφύτευσης μπορείτε να φθάσετε, από τον σταθμό του Μετρό της Δ. Πλακεντίας με το λεωφορείο 426 και από το Χαλάνδρι με το λεωφορείο 451, καθώς από τον ηλεκτρικό σταθμό του Αμαρουσίου με το λεωφορείο 446. 

O δήμαρχος Παλαιάς Πεντέλης και πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Δημήτρης Στεργίου, δημοσιοποίησε ότι δύο είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του Πεντελικού, η έλλειψη νερού και η έλλειψη δασοπροστασίας. Στις καμένες περιοχές πρέπει να ανοιχτούν γεωτρήσεις, καθώς νερά υπάρχουν στον υδροφόρο ορίζοντα και ο δήμαρχος προτείνει στην ανατολική πλευρά του Πεντελικού να γίνουν 2-3 ταμιευτήρες νερού τουλάχιστον. Τη Κυριακή υπολογίζεται ότι θα φυτευτούν τουλάχιστον 2.100 δενδρύλλια.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε