Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ειδικές Δυνάμεις… καθαριότητας για άμεση επέμβαση

Ειδικές Δυνάμεις… καθαριότητας για άμεση επέμβαση

Το έχουν ανάγκη οι σύγχρονες πόλεις, κυρίως εκείνες που διαθέτουν ένα ζωντανό εμπορικό κέντρο. Ποια πόλη εφάρμοσε την ΜΕΚ; Τα αρχικά σημαίνουν Μονάδα Εμπορικού Κέντρου.

Ο δήμος Κηφισιάς προσπαθεί εδώ και αρκετά χρόνια να καθιερώσει ευρωπαικές πρακτικές στην αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και της καθαριότητας.

Μετά τους υπόγειους κάδους, τα προγράμματα κομποστοποιήσης αλλά και την μέριμνα της καθαριότητας από τη δημοτική αστυνομία, εφαρμόζει και ειδική δύναμη για άμεση επέμβαση καθαριότητας στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
 
Οι σύγχρονες ανάγκες επιβάλλουν την άμεση εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού σύγχρονου και αυτοματοποιημένου προγράμματος καθαρισμού του ιστορικού κέντρου της πόλης και ειδικότερα των σημείων όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες.
 
Σημεία  στα οποία συσσωρεύονται όγκοι απορριμμάτων και υπάρχει ανάγκη αυξημένης παροχής υπηρεσιών καθαριότητας από την πλευρά του δήμου.
 
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Ξυπολυτάς μας ενημέρωσε ότι  η Μ.Ε.Κ θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ όπου και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του εμπορικού κέντρου με 8 οδοκαθαριστές με ειδικές στολές.
 
Ενώ παράλληλα έχει διατεθεί ένα υπερσύχρονο σάρωθρο (σκούπα) το οποίο θα επιχειρεί εντός του τετραγώνου Γρηγορίου Λαμπράκη- Κασσαβετη- Χαριλάου Τρικούπη – Δεληγιάννη.
 
Τέλος οι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 15241, για να δηλώνουν πιθανά προβλήματα καθαριότητας, έτσι ώστε να τα επιλύει η ΜΕΚ.
 
Δείτε το βίντεο:

 

 
 
 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε