Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

`Φρένο` στις ΑΠΕ η υποστελέχωση υπηρεσιών

Αλλος ένας φορέας εξέδωσε ανακοίνωση για την υποστελέχωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Η έλλειψη προσωπικού, σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα της ενέργειας απασχολεί έντονα όλους όσους εμπλέκονται με τις ΑΠΕ.

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε, πριν απο λίγες ημέρες, η Ελληνική Επιστημονική Ενωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) ήρθε η σειρά του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Εργων (ΕΣΜΥΕ) να εκφράσει την ανησυχία του για την πραγματικότητα που βιώνει η ΡΑΕ. Ο Σύνδεσμος, συμπαραστέκεται στην Διοίκηση και τους εργαζόμενους της Ρυθμιστικής Αρχής και ζητά την άμεση αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος.

“Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση αδειών παραγωγής, τροποποιήσεις κλπ παρά την μεγάλη προσπάθεια των υπαλλήλων της ΡΑΕ είναι επιβεβλημένο να αντιμετωπιστεί άμεσα για να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη όλων των τεχνολογιών ΑΠΕ” αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΣΜΥΕ.

Ταυτόχρονα γίνεται λόγος για την στελέχωση κι άλλων Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στις οποίες, με την αποκέντρωση του ελέγχου των περιβαλλοντικών μελετών, με την νέα κατηγοριοποίηση, συσσωρεύεται αρκετός φόρτος εργασίας.

Η άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης, τόσο της ΡΑΕ όσο και των εμπλεκομένων υπηρεσιών στην έκδοση όρων σύνδεσης με το δίκτυο, συμβάσεων με το δίκτυο και Συμβάσεων αγοραπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας, θα αντιμετωπίσουν, συμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΜΥΕ, καθυστερήσεις που έχουν σημαντική επίπτωση στον ρυθμό ανάπτυξης έργων ΑΠΕ.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε