Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ένα ηλεκτρικό Audi…με δύο ρόδες

Ένα ηλεκτρικό Audi…με δύο ρόδες

Μοιάζει με αυτοκίνητο, στον σχεδιασμό, τα φώτα, την τεχνολογία, δεν είναι τετράτροχο, αλλά δίνει αρκετές δυνατότητες στον οδηγό να χαρεί την οδήγηση μέσα ή έξω από την πόλη.

Η Audi παρουσίασε το ηλεκτρικό Wörthersee, ένα πρωτότυπο ποδήλατο που κινείται με ηλεκτρικό κινητήρα αλλά και χωρίς αυτόν.Με την κίνηση των πεταλιών.

Το ποδήλατο σχεδίασε η ομάδα του Wolfgang Egger και διαθέτει το αεροδυναμικό προφίλ της Audi ενώ είναι τρομερά λειτουργικό με καινοτόμες δυνατότητες.


 

Φυσικά μπορεί να «σουζάρει»,  έχει χαμηλό κέντρο βάρους και σε μεγάλες διαδρομές, με απλές κινήσεις αφαιρείται η μπαταρία λιθίου και αντικαθιστάται από μια φορτισμένη. Η μπαταρία φορτίζεται πλήρως σε 2,5 ώρες.
 
Το πλαίσιο και ο βραχίονας που συγκρατεί την πίσω ρόδα είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα και πολυμερή  (CFRP).


 

Η μπροστινή «λουρίδα» φώτων LED δίνει ακριβώς την αναγνωρίσιμη υπογραφή της Audi από τα μοντέλα αυτοκινήτων.
Όταν χρειαστεί να συμμετέχει σε ακροβατικές επιδείξεις, ανάλογα τον ιδιοκτήτη του, με το πάτημα ενός κουμπιού, προσαρμόζεται η σέλα έτσι ώστε ο αναβάτης να έχει την πιο αναπαυτική θέση.
 
Διαθέτει υδραυλικά φρένα.
 
Όταν αρχίσει η «ποδηλατοδρόμηση» τότε ο ποδηλάτης έχει στην διάθεση του αρκετές δυνατότητες. Για παράδειγμα, ενεργοποιείται ηλεκτρονικό σύστημα που μπορεί να μεταφέρει μέσω διαδικτύου την κίνηση του ποδήλατου, όπως αυτή καταγράφεται από την κάμερα που υπάρχει στο κράνος.


 

Σε πραγματικό χρόνο οι φωτογραφίες «ανεβαίνουν»  στο διαδίκτυο, π.χ στο Facebook μέσω του smartphone σας.
Ο ποδηλάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ συνολικά πέντε τρόπων οδήγησης του ηλεκτρικού ποδήλατου.
 
Στον έναν από αυτούς, η θέση “Pure”, η ταχύτητα εξαρτάται από την δύναμη με την οποία περιστρέφουμε τα πετάλια.
Ενας άλλος τρόπος, η θέση «Pedelec» αφορά την χρήση ηλεκτρικού κινητήρα ως υποστηρικτική ισχύ και μπορεί να δώσει ταχύτητα έως 80 χλμ/ω.
 
Εάν επιλέξουμε τον τρόπο οδήγησης «eGrip» τότε η κίνηση προέρχεται μόνον από τον ηλεκτρικό κινητήρα χωρίς να χρησιμοποιούμε τα πετάλια.
 
Η ανώτατη ταχύτητα είναι τα 50 χλμ/ω, σε αυτήν την περίπτωση.
 
Οι κινήσεις και οι φιγούρες που θέλει ο ποδηλάτης να πραγματοποιήσει, κατά την οδήγηση, μπορεί να προγραμματιστούν μέσω του υπολογιστή που διαθέτει.
 
Ο αναβάτης μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα του ποδηλάτου με τη μετατόπιση του βάρους του: εάν γύρει το σώμα του προς τα εμπρός το ποδήλατο αυξάνει ταχύτητα, ενώ προς τα πίσω επιβραδύνει.
 
«Υπάρχει και η επιλογή «Training» λέει ο Hendrik Schaefers, μέλος της ομάδας που σχεδίασε το ηλεκτρικό ποδήλατο, για όσους θέλουν να κρατήσουν σταθερή πορεία.
 
 

Υβριδικό Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε