Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Οικονομική ενίσχυση για τα ηλεκτρικά στη Γαλλία

Οικονομική ενίσχυση για τα ηλεκτρικά στη Γαλλία

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χορηγήσει συνολικά 205 εκ. ευρω για την υποστήριξη της έρευνας σχετικά με την εγκατάσταση ηλεκτρικών αυτοκινήτων κοινής χρήσης στο Παρίσι.

Η νέα χρηματοδότηση που εγκρίθηκε πρόσφατα, 75 εκ. ευρώ, θα προστεθεί στο δάνειο 130 εκ. που δόθηκε από την EIB, τον Ιανουάριο του 2011 για την ανάπτυξη καινοτομιών για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η ενίσχυση συμφωνήθηκε με τον όμιλο Bolloré , επενδυτικός και βιομηχανικό όμιλος, και θα διατεθεί για την ανάπτυξη ενός διασυνδεδεμένου δικτύου επαναφόρτισης/στάθμευσης αλλά και του συστήματος τιμολόγησης και διαχείρισης του στόλου.

Το νέο δάνειο θα βοηθήσει τον Γαλλικό Ομιλο να ενισχύσει το υφιστάμενο δίκτυο παρχοής υπηρεσιών για την ηλεκτροκίνηση στο Παρίσι, δηλαδή 1.750 ηλεκτρικά οχήματα, με 710 σταθμούς ανεφοδιασμού και στάθμευσης, για 38.800 χρήστες.

 
“Αυτό αποδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή μας υπέρ της καινοτομίας και της έρευνας. Υποστηρίζουμε την τεχνολογία αιχμής, γιατί αυτό είναι το κλειδί για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους”, δήλωσε ο Γάλλος αντιπρόεδρος της EIB,  Philippe de Fontaine Vive.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Vincent Bolloré εξέφρασε την ικανοποίηση του για το νέο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) που θα επιτρέψει την ανάπτυξη νέων καινοτομικών λύσεων κι εφαρμογών στον τομέα της ηλεκτρικής αποθήκευσης για την τροφοδοσία των οχημάτων.

 Πηγή φωτό: EIB

Υβριδικό Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε