Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Το υβριδικό που έτρεξε στον Μαραθώνιο

Το υβριδικό που έτρεξε στον Μαραθώνιο

Και μάλιστα οδήγησε τους 9,500 αθλητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

ο υβριδικό Honda Jazz Hybrid ήταν πρωταγωνιστής του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012.

Εκτός από το συγκεκριμένο όχημα, ο επίσημος εισαγωγέας-διανομέας της Honda, Αφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του ΣΕΓΑΣ και παραχώρησαν στόλο υβριδικών αυτοκινήτων, ως οχήματα υποστήριξης για την κάλυψη των αναγκών της 30ης διοργάνωσης του Κλασσικού Μαραθωνίου.

Το Jazz Hybrid δεν χάνει σε τίποτα από την πρακτικότητα του συμβατικού μοντέλου, ενώ χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του συστήματος ΙΜΑ της Honda διατηρεί τα πολύ ευέλικτα καθίσματα  “Magic Seats”.

Το υβριδικό σύστημα IMA είναι κοινό με των Insight και CR-Z hybrid.


 

Μέσα από σχεδόν δύο δεκαετίες εξέλιξης και 10 χρόνια πωλήσεων, το σύστημα IMA έχει αποδειχτεί ευέλικτο και αξιόπιστο και στα υβριδικά οχήματα Honda που κυκλοφορούν κι έχουν το προνόμιο των χαμηλών εκπομπών ρύπων και της οικονομίας καυσίμου.

Οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων Honda ξεπέρασαν παγκοσμίως το ένα εκατομμύρια μονάδες στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012.

Αυτό ο αριθμός-ορόσημο επιτεύχθηκε 12 χρόνια και 11 μήνες μετά την έναρξη πωλήσεων της πρώτης γενιάς Insight στην Ιαπωνία το Νοέμβριο του 1999, το οποίο την εποχή εκείνη είχε την καλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως από όλα τα βενζινοκίνητα οχήματα μαζικής παραγωγής, 35χλμ./λίτρο.
 

Υβριδικό Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε