Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Η φύση προσφέρει… λεμόνι για τις ρυτίδες

Φυσική περιποίηση προσώπου με λεμόνι
Φυσική περιποίηση προσώπου με λεμόνι

 Ακούμε συχνά για οξέα φρούτων!  Οι ειδικοί όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια αντιγράφουν τη φύση για θεραπείες και στον τομέα της ομορφιάς.

Η δράση των φυσικών οξέων έχει αναγνωριστεί για τις ευεργετικές ιδιότητες και γι’αυτό εφαρμόζεται σε πληθώρα καλλυντικών. Εμείς θα σας προτείνουμε μια φυσική θεραπεία ομορφιάς με βάσει το λεμόνι, καθώς το γλυκό λεμόνι διαθέτει τη πιο καλή ποιότητα φυσικών οξέων. Μπορείτε να την εφαρμόζετε μια φορά την εβδομάδα για καταπολέμηση των ρυτίδων. Καταρχήν διαλέξτε γλυκά λεμόνια, τα οποία έχουν πολύ χυμό και πολλά ιχνοστοιχεία.

1ο στάδιο – πήλινγκ προσώπου

Χυμός λεμονιού και ζάχαρη

Ρίχνουμε στο χυμό, κόκκους ζάχαρης, οι οποίοι συμβάλλουν στην απολέπιση, ενώ κάνετε ένα μικρομασάζ στο δέρμα. Το λεμόνι και ιδιαιτέρως το κιτρικό οξύ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ τονώνεται το κολλαγόνο του δέρματος. Ξεπλένετε με άφθονο νερό για ενυδάτωση.

2ο στάδιο – θεραπεία προσώπου

Μείγμα φυσικών οξέων

Ανακατεύουμε 2 κουταλάκια φρέσκου χυμού λεμονιού, 1 κουταλάκι χυμό γκρέιπφρουτ και μισό κουταλάκι ξύδι μήλου (μηλίτη). Απλώνετε το μείγμα των οξέων φρούτων στο πρόσωπο, εκτός από τη περιοχή των ματιών. Αφήνετε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, ώστε να γίνει η θεραπεία κι έπειτα ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Ακολουθεί η ηρεμιστική μάσκα.

3ο στάδιο – ηρεμιστική μάσκα

Αφού έχουμε ξεπλύνει το πρόσωπο με άφθονο νερό, εφαρμόζουμε την ηρεμιστική μάσκα, από 2 κουταλάκια φρέσκο γιαούρτι (πλήρες) και 1 κουταλάκι ροδόνερο. Την αφήνετε να δράσει για περίπου 20 λεπτά.

Αν η επιδερμίδα του προσώπου είναι ευαίσθητη, ανακατεύετε τα φυσικά οξέα και την ηρεμιστική μάσκα εξ αρχής μαζί και τα εφαρμόζετε σαν ένα μείγμα για περίπου μισή ώρα.

 

 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε