Σάββατο, 15 Ιουν.
29oC Αθήνα

Οικολογικό Πάσχα χωρίς …..τύψεις !

Οικολογικό Πάσχα χωρίς …..τύψεις !

Mικρά μαγικά μυστικά , τα οποία θα μας κάνουν να μην φορτώσουμε τον οργανισμό μας, με περιττές θερμίδες και λίπη….

Η αλήθεια είναι,  ότι δεν θα πάψουμε ποτέ να υποστηρίζουμε,  ότι αυτή είναι η μοναδική ημέρα του χρόνου όπου μπορούμε να καταναλώσουμε ότι και όσο θέλουμε…… διασχίζοντας με χίλια,  την νόστιμη λεωφόρο της χοληστερίνης !
Υπάρχουν όμως μικρά μαγικά μυστικά , τα οποία θα μας κάνουν να μην φορτώσουμε τον οργανισμό μας, με περιττές θερμίδες και λίπη.
Είναι αλήθεια ότι την συγκεκριμένη στιγμή που περνάει από μπροστά μας, η πιατέλα με τα κάθε λογής μπριζολάκια, μπιφτέκια, παϊδάκια και λουκάνικα, ξεχνάμε όλες τις συμβουλές και προσπαθούμε  να καταναλώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα.
Και για αυτό υπάρχει λύση !
Αν δεν αντέχουμε στην διαδικασία να μειώσουμε την ποσότητα , τότε ας επιλέξουμε να φορτώσουμε το στομάχι μας με οικολογικές νόστιμες λιχουδιές όπως είναι τα ψητά μανιτάρια, ψητά λαχανικά, ακόμα και ψητά φρούτα με ξηρούς καρπούς. Τώρα αν δεν αντέχουμε και θέλουμε και κρέας,  να διαλέξουμε το βιολογικό κοτόπουλο αντί για το αρνί και το κατσίκι  και κατά προτίμηση ψητό.
Να αρχίσουμε το φαγητό μας με σαλάτα η οποία θα μας «κόψει» την όρεξη και να επιλέξουμε για συνοδευτικά,  μικρές ποσότητες με χαμηλά λιπαρά , για παράδειγμα άπαχο τυρί αντί για φέτα, ψητές πατάτες , αντί για τηγανιτές , κολοκυθοκεφτέδες αντί για λουκάνικα.
Το σημαντικότερο όμως είναι, να μην αφήσουμε από το πρωί της Κυριακής το στομάχι μας «άδειο» περιμένοντας το μεγάλο φαγοπότι , αλλά να «κυλήσει» η μέρα μας κανονικά με ελαφρύ πρωινό.
Έτσι δεν θα πεινάμε , με αποτέλεσμα να «πέσουμε με τα μούτρα» στα Πασχαλινά εδέσματα!
Το «τρικ» της ημέρας, έχει να κάνει με το κρασί και το γλυκό .
Πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας….. αν θα πιούμε κρασί ή αν θα φάμε επιδόρπιο …. ο συνδυασμός και των δύο είναι κακός, ενώ η μία επιλογή , διατροφικώς ενδεδειγμένη !
Τέλος η καλλίτερη συνταγή για μείωση της χοληστερίνης και λίπους,  είναι ο σωστός συνδυασμός τροφών!
Δεν πρέπει ποτέ να συνοδεύουμε το κρέας με τις πατάτες. Το ιδανικό είναι να προτιμάμε βιολογικό κρέας με ψητά λαχανικά και αν δεν μπορούμε να αντισταθούμε στις πατάτες να τις τρώμε μόνο ψητές και με την συνοδεία λαχανικών.
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στο «παραδοσιακό» συνοδευτικό του Πάσχα, το κόκκινο κρασί , το οποίο είναι ένας γλυκός πειρασμός, φορτωμένος όμως με περιττές θερμίδες . Το μυστικό είναι να το αραιώσουμε με σόδα ή κάποιο λάιτ αναψυκτικό, αλλά το σημαντικότερο είναι να «περιοριστούμε» σε 2 έως 3 ποτηράκια!

men + diet Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε