Κυριακή, 2 Ιουν.
29oC Αθήνα

«Φυτρώνουν» τα αγροτικά φωτοβολταικά

«Φυτρώνουν» τα αγροτικά φωτοβολταικά

Εξι φωτοβολταικές μονάδες, από την ΕΑΣ Λιβαδειάς θα κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα. Φωτοβολταικό έργο και από την ΕΑΣ Βόλου.

Παρά την οικονομική κρίση και τις αντίξοες συνθήκες για επενδύσεις η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς άρχισε τις εργασίες για την υλοποίηση των πρώτων έργων.

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα είναι ισχύος 100 KW το καθένα. Την όλη διαδικασία, από τη συλλογή των αιτήσεων μέχρι την εγκατάσταση στα χωράφια έχει αναλάβει η συνεταιριστική επιχείρηση.

Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί ενέργειας, μάλιστα, δεν έχει χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη, έπειτα από ενέργειες της τοπικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η αποπληρωμή θ’ αρχίσει, όταν θα τεθούν σε λειτουργία και θα παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα από τον ήλιο.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από την Λιβαδειά, στο Βόλο, η αντίστοιχη τοπική Συνεταιριστική Ένωση, ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες την κατασκευή φωτοβολταϊκου έργου σε στέγη.

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα των 100 κιλοβάτ θα εγκατασταθεί στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ.Η ΕΑΣ Βόλου προωθεί άμεσα την κατασκευή άλλων δύο έργων σε Στεφανοβίκειο και Άγιο Δημήτριο.

Συνολικά η Ένωση θα «φυτέψει» φωτοβολταϊκά ισχύος 700 Kw, 7 έργα των 100 Kw, ενώ τo έργo στην ΕΒΟΛ γίνεται αποκλειστικά με ιδίους πόρους της ΕΑΣ.

Φωτοβολταϊκά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε