Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

ΙΚΑ Καλλιθέας & ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, πρωτοπόροι στα φωτοβολταϊκά

Τί κι αν το τελευταίο διάστημα οι δύο αυτές υπηρεσίες ήρθαν στην δημοσιότητα για τους λάθος λόγους; Η «μόδα» των φωτοβολταϊκών χτυπάει και τις δικές τους ταράτσες, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η αλλαγή νοοτροπίας ως προς την παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας στην Ελλάδα, αλώνει και τα τελευταία δημόσια κάστρα της…
Οι ιστορίες είναι λίγο πολύ γνωστές. Στα μέσα Μαρτίου περίπου, σύσσωμο το πανελλήνιο μαθαίνει επιτέλους, πως η μεγάλη προσπάθεια των υπευθύνων του ΙΚΑ Καλλιθέας να αντιμετωπίσουν την υπογεννητικότητα στην χώρα, παρόλο που συγκέντρωνε τις ελπίδες πολλών – κυρίως βέβαια των εμπλεκομένων – αποδείχτηκε μια μεγάλη φούσκα.

Δεν ήτανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, από μια καλοστημένη απάτη, προκειμένου κάποιοι να τσεπώνουν επιδοτήσεις που δεν δικαιούνταν. Χιλιάδες ανύπαρκτα δίδυμα που φαίνεται ότι γεννούσαν οι ασφαλισμένες στο συγκεκριμένο παράρτημα του ΙΚΑ, πρόδωσαν τελικά την μεγάλη αυτή απάτη, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με την εμπλοκή διευθυντικών στελεχών, του ασφαλιστικού οργανισμού, στενών συγγενών τους, αλλά και ιδιωτών.
 

Ενώ λίγες μέρες αργότερα σημειώθηκε το περιστατικό στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) Αγίας Παρασκευής.
Υπηρεσία την οποία επισκέφθηκε ο εβδομηντάχρονος συνταξιούχος ξυλουργός κρατώντας μια καραμπίνα και πυροβολώντας στον αέρα, ζητώντας από τον κόσμο που ήταν εκεί να εγκαταλείψει τον χώρο – όχι γιατί ήθελε να εξυπηρετηθεί γρήγορα και εκτός σειράς – αλλά γιατί όπως δημοσιεύθηκε, επρόκειτο να του κατασχεθεί κάποιο περιουσιακό του στοιχείο.
 

Τυχαίο; Σίγουρα. Έτσι λοιπόν, σε ότι αφορά την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τον ήλιο, το ΙΚΑ Καλλιθέας βρίσκεται στην φάση της αδειοδότησης για την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 22KW στην επαγγελματική του στέγη, ενώ η ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής βρίσκεται κι αυτή στην φάση της αδειοδότησης για την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού, μεγαλύτερης όμως ισχύος, της τάξεως των 30KW.

Φωτοβολταϊκά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε