Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Και το Solar Wave στην Ελλάδα

Και το Solar Wave στην Ελλάδα

Μπορεί το TURANOR να έφτασε στη Ζάκυνθο, το Ηλιακό Κύμα, όμως, έχει εδώ και καιρό αγκυροβολήσει στην Πρέβεζα και σε λίγο θα διασχίζει τις ελληνικές θάλασσες.

Πρόκειται για το ηλιακό καταμαράν που ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Βόννη της Γερμανίας. Κινείται με την ενέργεια που παράγουν τα φωτοβολταικά πάνελ στην οροφή του με την βοήθεια μιας μικρής ανεμογεννήτριας.

Έχει μήκος 14 μέτρα και πλάτος 7,5 μέτρα, δηλαδή το μισό σε όγκο από το TURANOR.

Διαθέτει, όμως, όλες τις ανέσεις, είναι ενεργειακά αυτόνομο κι επιπλέον, παράγει και νερό. Σύστημα αφαλάτωσης μετατρέπει το νερό της θάλασσας σε πόσιμο.

Ο δικηγόρος στο επάγγελμα Michael Köhler, και η Heike Patzelt, το πλήρωμα του Solar Wave είπαν πως στο ηλιακό καταμαράν, είναι λογικό να κάνεις ντους με ζεστό νερό.


 

Οι δεξαμενές του είναι πάντα γεμάτες με νερό για όλες τις χρήσεις. Το Solar Wave, εκτός από άνετο καθιστικό, διαθέτει πλυντήριο, κουζίνα, και αρκετές άλλες ηλεκτρικές συσκευές που τροφοδοτούνται από τα φωτοβολταϊκά.

Ταξίδεψαν από τον Ρήνο στον Δούναβη, από εκεί στο λιμάνι της Κωστάντζας, μετά στη Μαύρη Θάλασσα και κατέβηκαν τα Δαρδανέλια.

Πρώτο ελληνικό λιμάνι η Μυτιλήνη και μετά η Χίος. Το περασμένο καλοκαίρι τους φιλοξένησε η Μαρίνα του Φλοίσβου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Άκτιο.

Τέλος Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει κρουαζιέρες στο Ιόνιο.
 

«Το ταξίδι όλο αυτό το διάστημα, μέχρι να φτάσουμε στην Ελλάδα ήταν απόλυτα ασφαλές και ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό» λέει ο Michael Köhler που αναρωτιέται γιατί δεν έχουμε παρόμοια σκάφη για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Σαρωνικό.

Από την Κέα μέχρι την Μαρίνα του Φλοίσβου, το Ηλιακό Κύμα, χρειάστηκε μόνον το 20% της ενέργειας των συσσωρευτών του, που του εξασφαλίζουν συνεχόμενη κίνηση για 30 ώρες.

Φωτοβολταϊκά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε