Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Μετά τη Φουκουσίμα στροφή στα φωτοβολταϊκά στην Ιαπωνία

Νέα θυγατρική εταιρεία, ίδρυσε η μεγάλη γερμανική κατασκευάστρια inverter, στο Τόκιο. Η SMA θα προσφέρει αρχικά στην ιαπωνική αγορά μετατροπείς και προϊόντα επικοινωνίας για μικρές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Σε επόμενο στάδιο, μετατροπείς για μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά έργα και καινοτόμα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης θα συμπληρώσουν τη γκάμα των προϊόντων που θα διατίθενται στην Ιαπωνία.

Η γερμανική εταιρεία είχε αποφασίσει την ίδρυση του θυγατρικού τμήματος πριν την καταστροφή της Φουκουσίμα. Μάλιστα οι ιθύνοντες του Ομίλου αναμένουν ισχυρή ανάπτυξη στην ιαπωνική αγορά φωτοβολταϊκών τα επόμενα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του έτους, νέες θυγατρικές εταιρείες πρόκειται να ιδρυθούν στις αναπτυσσόμενες αγορές της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής.

Η SMA Solar Technology AG, παρά την διεθνή δράση της προβλέπει ότι μελλοντικά θα υπάρχει επίδραση από τις ραγδαίες μειώσεις, στις εγγυημένες τιμές στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις,η παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών θα παρουσιάσει συγκρατημένη αύξηση το 2012. Αν και θεωρείται πιθανό να την διαδεχθεί μια πτώση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της SMA Solar Technology AG θεωρεί ότι η ανάπτυξη στις ευρωπαϊκές αγορές,  θα επηρεαστεί από τις μαζικές περικοπές στις εγγυημένες τιμές αγοράς ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές.

Στη Γερμανία ιδίως, οι δραστικές περικοπές όσον αφορά στις επιδοτήσεις της ηλιακής κιλοβατώρας που διατυπώθηκαν βεβιασμένα, θα οδηγήσουν σε κάμψη της αγοράς των μεσαίας έως μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων

Φωτοβολταϊκά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε