Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Τα Ελληνικά Πετρέλαια στροφή στις ΑΠΕ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια στροφή στις ΑΠΕ

Έθεσαν σε λειτουργία τον πρώτο τους φωτοβολταικό σταθμό, ισχύος 500kW, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελευσίνα.

Η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αυτόν εκτιμάται σε 740.000 kWh.

Με την παραγωγή πράσινης ενέργειας τα ΕΛΠΕ σκοπεύουν να μειώσουν το ανθρακικό αποτύπωμα του Ομίλου κατά 250.000 τόνους ετησίως, αντισταθμίζοντας μέρος των εκπομπών CO2 που αντιστοιχεί στις υπόλοιπες δραστηριότητές του.

Η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, 100% θυγατρική της ΕΛΠΕ ΑΕ, έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη σημαντικής εγκατεστημένης ισχύος στα επόμενα χρόνια.

Στο χαρτοφυλάκιο της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες ήδη περιλαμβάνονται φωτοβολταϊκά έργα, άλλα υπό υλοποίηση και άλλα που έχουν υποβληθεί προς αδειοδότηση στη ΡΑΕ, συνολικού μεγέθους άνω των 90 MW.

Επίσης, ένα έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ισχύος 4,7MW καθώς και σειρά επιπλέον έργων ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά, αιολικό, υβριδικό), που θα υποβληθούν στη ΡΑΕ τους προσεχείς μήνες.

Τα παραπάνω έργα ανήκουν είτε εξ ολοκλήρου στην ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες είτε σε 2 θυγατρικές εταιρίες, στις οποίες η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες κατέχει το 51% και η ΛΑΡΚΟ Ενεργειακή το 49%.

Παράλληλα, η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες θα επενδύσει σε ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, ερευνητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς.
 

Φωτοβολταϊκά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε