Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Τα φωτοβολταικά κατακτούν το Μανχάταν

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δέκα κτίρια της πόλης και έπεται συνέχεια…

Πρόκειται για ηλιακά συστήματα σε σχολεία, σταθμούς πυροσβεστικής, αστυνομικά τμήματα και υποκαταστήματα του υπουργείου Μεταφορών.

Τα 10 φωτοβολταϊκά συστήματα τριπλασιάζουν την ενέργεια από τον ήλιο που παράγουν κτίρια στη Νέα Υόρκη, φτάνοντας τα 648 κιλοβάτ.

Το πιλοτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Μπρονξ, Κουίν, Μπρούκλυν, Μανχάταν αλλά σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, θα επεκταθεί και σε άλλα κτίρια, ιδιωτικά αυτή τη φορά.

«Επενδύοντας στις καθαρές τεχνολογίες και τα ηλιακά προγράμματα που θα ολοκληρώσουμε, θα παράγουμε πράσινη ενέργεια μειώνοντας τις εκπομπές CO2 αλλά ταυτόχρονα θα μειώσουμε και τις ενεργειακές μας δαπάνες» είπε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Ηδη ουρανοξύστης 47 ορόφων στο Μανχάταν, με φωτοβολταικό σύστημα στην οροφή του, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους παρουσίασε μείωση 20% στον λογαριασμό του ηλεκτρικού.

Εκτός από τις ηλιακές εγκατάστασεις, η Νέα Υόρκη επενδύει και σε άλλα συστήματα ενεργειακής αποδοτικότητας, όπως συστήματα φωτισμού και υβριδικών μεταφορών.

Από τα ήδη υπάρχοντα 143 προγράμματα πράσινων τεχνολογιών και τα υπόλοιπα 99 που θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα, η Νέα Υόρκη θα μειώσει τα ενεργειακά της κόστη κατά 32 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

(Φωτό Αeon Solar)

Φωτοβολταϊκά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε