Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Πιτσιόρλας: Ο Ρουμπάτης παραδέχθηκε πως με παρακολουθούσε – Ασύστολα ψεύδη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης

Πιτσιόρλας: Ο Ρουμπάτης παραδέχθηκε πως με παρακολουθούσε – Ασύστολα ψεύδη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης

Οργισμένη αντίδραση από τον πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα μετά τα όσα αναφέρθηκαν στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Όπως τονίζει ο Στέργιος Πιτσιόρλας «μετά την κατάρρευση των ψευδών δικαιολογιών για την δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα ο κύριος Ρουμπάτης -σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ-παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθησή μου και χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης».

Παράλληλα ενημερώνει: «Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες γι’ αυτήν την απίστευτη ιστορία».

Νωρίτερα σε δήλωση προέβη ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης ο οποίος κατέθετε επί 5 ώρες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης τονίζει ότι με έκπληξη και θλίψη παρακολουθεί το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι στον ίδιο κύκλοι οι οποίοι όπως αναφέρει: «διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής».

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”. Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα», τονίζει ο Γιάννης Ρουμπάτης. 

Και καταλήγει: «Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανένας -ούτε ο τότε Πρωθυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο. Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφαλαία» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο. Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι. Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα. Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα».

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις