Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Απάντηση ΥΠΕΚΑ για την Χαλκιδική

Απάντηση ΥΠΕΚΑ για την Χαλκιδική

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει πως δεν απέστειλε κανένα έγγραφο, πουθενά και μάλιστα επείγοντος χαρακτήρα στις 10 Οκτωβρίου 2012, που να αφορά τη δραστηριότητα της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» στη Χαλκιδική.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ αφορά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «επείγον» έγγραφο (10/10/2012) προς το Δασαρχείο Αρναίας, με εντολή να υπογράψει “Πρωτόκολλο Εγκατάστασης και Υλοτόμησης” με την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, για την υλοτόμηση όλων των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στην 7633/2012 απόφαση παραχώρησης δάσους του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η απόφαση αυτή αφορούσε 3.273 στρέμματα δάσους, στις Σκουριές και 857 στρέμματα στον Κοκκινόλακκα για την κατασκευή χώρου απόθεσης επικινδύνων αποβλήτων.

«Η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απάντησε με δύο έγγραφα (28/9 και 4/10/12) προς τη Γενική Δ/νση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, ύστερα από αίτημά της, με πρόσθετες διευκρινίσεις για την εγκεκριμένη Τεχνική Μελέτη του έργου (Δ8-Α/Φ7.49.13/2809/349/10-2-2012) των Σκουριών Χαλκιδικής» λέει η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.

Επισημάνθηκε στα ανωτέρω έγγραφα ότι, σύμφωνα με την κείμενη Περιβαλλοντική και Μεταλλευτική Νομοθεσία και Νομολογία, επιβάλλεται όλες οι αδειοδοτικές και εγκριτικές πράξεις ενός μεταλλείου να συμφωνούν με το περιεχόμενο της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΚΥΑ 201745/26-7-2011).

«Κατά συνέπεια, κατόπιν της έκδοσης της Α.Ε.Π.Ο δεν υφίσταται κανένα περιθώριο διαφοροποίησης (αύξησης, μείωσης, μετατόπισης) των εκτάσεων επέμβασης του έργου, ούτε με τις Τεχνικές Μελέτες, ούτε με προσαρτήματα, ούτε με πιθανές μεταγενέστερες συμπληρώσεις-τροποποιήσεις, τόσο αυτών όσο και των βασικών κεφαλαίων της Τεχνικής  Μελέτης» καταλήγει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε