Πέμπτη, 16 Μαΐ
21oC Αθήνα

ΑΣΠΗ ΕΛΛΑΣ: Νέος φορέας για τις ανανεώσιμες πηγές

Δημιουργήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή όπου αναμένεται να κριθεί το μέλλον της πράσινης ενέργειας. Εκπροσωπεί από τους πιο σημαντικούς ομίλους στο χώρο.

«ΑΣΠΗ Ελλάς», όπως είναι το όνομα του νέου συνδέσμου για τις εταιρίες ΑΠΕ, σημαίνει σε πλήρη ανάπτυξη,  «Αναπτυξιακός Συνδέσμος Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδας».
 
Στο νέο σύνδεσμο μετέχουν ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς ομίλους του χώρου, όπως οι όμιλοι Κοπελούζου, Σαμαρά, η Enel Green Power Hellas, κ.α.


 

Συνολικά συμμετέχουν 50 εταιρίες που έχουν ήδη εγκαταστήσει και λειτουργούν σημαντικό αριθμό έργων ΑΠΕ στη χώρα μας ενώ γίνονται δεκτά ως μέλη και μικροί επενδυτές, δηλαδή εταιρείες που κατέχουν τουλάχιστον μία άδεια παραγωγής.
 
 Βασική διαπίστωση του συνδέσμου είναι ότι η χώρα αδυνατεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ για τη διείσδυση των ΑΠΕ στο σύστημα έως το 2020 και ότι ο κλάδος παρουσιάζει χαμηλή κοινωνική αποδοχή.
 
Ο ΑΣΠΗ θεωρεί ως κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η Πολιτεία, τα εξής:
-Την ανεπάρκεια των δικτύων μεταφοράς της ενέργειας σε περιοχές με υψηλό αιολικό δυναμικό
-Την βελτίωση της διαδικασίας αδειοδότησης και της απάλειψης, όσο των δυνατόν, γραφειοκρατικών μηχανισμών που καθυστερούν υπέρμετρα ή και ακυρώνουν υγιείς επενδυτικές προσπάθειες
-Την υπεραδειοδότηση περιοχών με αμφιβόλου ποιότητας έργα και οι επακόλουθες αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών
Την προώθηση μεγάλης κλίμακας έργων που θα βοηθήσουν καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων που έχει αναλάβει η χώρα μας,
-Την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση των έργων.
 
Σκοπός του νέου συνδέσμου είναι η υγιής και βέλτιστη προώθηση των ΑΠΕ σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, όπου σημαντικές αποφάσεις, που θα σύντομα θα ληφθούν από την πολιτεία, θα κρίνουν και το μέλλον της «πράσινης» ενέργειας στην Ελλάδα.
 
Ο νέος Σύνδεσμος, εκτός από την εκπροσώπηση των μελών του, με επάρκεια, σύνεση και διαφάνεια, φιλοδοξεί να προσφέρει τεχνογνωσία, να συμμετέχει ενεργότερα στις προπαρασκευαστικές εργασίες σχετικά με την κατάρτιση συναφών νόμων, να μελετά και να προτείνει μέτρα για την παραγωγικότερη εκμετάλλευση των ΑΠΕ, να συμβάλλει στη διάδοση τους στην κοινωνία μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων, συνεδρίων, συμποσίων και σχετικών εκδηλώσεων.
 

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε