Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ελβέτιας

Μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα περιβάλλοντος κι ενέργειας, υπέγραψε η Ελλάδα με την Ελβετία, κατά την συνάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ, κ. Παπακωνσταντίνου με την Doris Leuthard, υπουργό Περιβάλλοντος της Ελβετίας.

Ανάμεσα στους δύο υπουργούς, συζητήθηκαν, τόσο το πρόγραμμα «Ήλιος» όσο και οι εξελίξεις στο θέμα των αγωγών φυσικού αερίου, ιδιαίτερα του Νοτίου Διαδρόμου. Αλλά και οι νέες προοπτικές που ανοίγονται με την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στενά σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και σε επίπεδο επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα. Από την πλευρά της Ελβετίας υπάρχει  ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του προγράμματος «Ήλιος».

«Η προσπάθεια της Ελλάδας για την ανάταξη της οικονομίας της αναγνωρίζεται. Η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά και βλέπουμε το ενδιαφέρον τόσο των κυβερνήσεων όσο και των ιδιωτών για την χώρα μας να επανέρχεται. Το ενδιαφέρον αυτό επιβεβαιώθηκε και στο πλαίσιο επαφών με εκπροσώπους Ελβετικών επιχειρήσεων που οργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Ενέργειας και Επικοινωνιών, οι οποίες είτε ήδη δραστηριοποιούνται στην χώρα μας στον τομέα της ενέργειας είτε ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ελβετία, ο υπουργός ΠΕΚΑ, επισκέφθηκε μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών.
 

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε