Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Επαφές ΥΠΕΚΑ για ΑΠΕ και υδρογονάνθρακες

Επαφές ΥΠΕΚΑ για ΑΠΕ και υδρογονάνθρακες

Συνεχίζονται οι επαφές του υπουργείου Περιβάλλοντος με εκπροσώπους πρεσβειών, με αντικείμενο, κυρίως, τα ενεργειακά θέματα. Σειρά είχαν οι πρεσβευτές της Αυστρίας και της Ρωσίας.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος συναντήθηκε με την Πρέσβειρα της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Melitta Schubert.

Ο κ. Λιβιεράτος ανέλυσε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τόσο στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης Υδρογανανθράκων, όσο και της ενεργειακής διασύνδεσης της χώρας με τη δημιουργία και του Νοτίου Διαδρόμου μεταφοράς Φυσικού Αερίου.

Επίσης, υπογράμμισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στους ευαίσθητους τομείς των ενεργειακών υποδομών και της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ συζήτησε με την Πρέσβειρα σύγχρονα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού ζητώντας αυστριακά πρότυπα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και την εκπόνηση ενός αξιόπιστου, σύγχρονου κτηματολογίου που θα συνδράμει στην ενίσχυση του επενδυτικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.
 
Η κα M. Schubert, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν στην προώθηση των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σε συναφή ζητήματα.

Ο κ.Λιβιεράτος επεσήμανε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στη κατεύθυνση της επιτάχυνσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης επενδυτικών προτάσεων στον συγκεκριμένο τομέα και επαναβεβαίωσε ότι η προώθηση των ΑΠΕ εξακολουθεί να αποτελεί ύψιστη πολιτική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.

Συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Τσικβισβίλι είχε σήμερα, και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου.

Όπως ανακοινώθηκε η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, στο πλαίσιο της χρόνιας φιλίας και καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και επικεντρώθηκε σε ενεργειακά θέματα.

(Στη φωτό ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και η Πρέσβειρα της Αυστρίας Melitta Schubert)
 

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε