Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Επανεξετάζεται η εξαίρεση των οικιακών φ/β στην Πελοπόνησο

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, κος Βασιλάκος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, στην προσεχή συνεδρίαση του συμβουλίου της ΡΑΕ, επανέρχεται προς συζήτηση το θέμα της εξαίρεσης των φωτοβολταϊκών για οικιακή χρήση, μετά την απόφαση για τον κορεσμό του δικτύου της Πελοποννήσου.

Παράλληλα η ΡΑΕ έχει ήδη καταθέσει στον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου μια δέσμη προτάσεων νομοθετικών ρυθμίσεων για τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης διαδικασίας αδειοδότησης σε περιοχές όπου θεωρούνται σήμερα ότι έχουν κορεσμένο δίκτυο λόγω δέσμευσης ηλεκτρικού χώρου, όπως είναι η Πελοπόννησος.
 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κος Τατούλης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την θετική εξέλιξη των δυο πολύ σημαντικών αυτών ζητημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που ανοίγει τους ορίζοντες και απεγκλωβίζει τις διαδικασίες καθυστέρησης αρκετών επενδυτών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανεξαρτήτως τεχνολογίας και μεγέθους, και επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου τα ζητήματα αυτά τα αντιμετώπισε εξαρχής με ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα διεκδικώντας οριστικές και ολοκληρωμένες λύσεις από τους αρμόδιους φορείς».

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε