Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Γ.Καμίνης: H Αθήνα είπε «ναι» στην οικολογική μετακίνηση

Γ.Καμίνης: H Αθήνα είπε «ναι» στην οικολογική μετακίνηση

Ικανοποιημένος ο δήμος της Αθήνας από τη συμμετοχή των πολιτών στο συμβολικό κλείσιμο της Πανεπιστημίου, το Σάββατο. Οι Αθηναίοι με ποδήλατα, πατίνια αλλά και πεζοί έδωσαν το μήνυμα για τον επανασχεδιασμό της πόλης.

 

Κυρίως στους κεντρικούς οδικούς άξονες με προτεραιότητα όχι στα αυτοκίνητα αλλά σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας ή και πεζοδρόμους. 

Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο για μια πόλη που σε αρκετά σημεία της ερημώνει. 
 
«Η πλημμυρισμένη από κόσμο, το Σάββατο, Πανεπιστημίου, μας στέλνει ένα μήνυμα για το πόσο πολύ διψά ο πολίτης για ελεύθερο δημόσιο χώρο αλλά και πόσο σημαντικό είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της συνύπαρξης όλων μέσα στην πόλη. Με τον πεζό να έχει πάντοτε προτεραιότητα, θεωρούμε ότι με το συμβολικό κλείσιμο της Πανεπιστημίου, ως κορύφωση των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης μετακίνησης, στείλαμε ένα μήνυμα ότι με την ενίσχυση της δύναμης και της αξιοπιστίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μπορεί να υπάρξει ο αναγκαίος χώρος για τους πεζούς και τους ποδηλάτες» δήλωσε στο newsit. gr ο δήμαρχος Αθηναίων. 


 

Στη σχετική διαβούλευση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του δήμου της Αθήνας, για την βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη, στο μικροσκόπιο των ειδικών τέθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.
 
Κατατέθηκαν ώριμες προτάσεις με πρώτο αντίδοτο στο κυκλοφοριακό τέλμα της πρωτεύουσας την προώθηση της μετακίνησης με ποδήλατο.


 

Ειδικότερα για την Αθήνα επισημάνθηκε η ανάγκη για κοινή χρήση των λεωφορειολωρίδων και από τα ποδήλατα, φροντίδα της δεξιάς λωρίδας όπου κινούνται τα ποδήλατα, σταθερή και στοχευμένη αστυνόμευση και ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης ειδικά στα σχολεία.

 

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε