Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κ.Μητσοτάκης: Πράξεις και όχι λόγια για το νερό…

Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει στην διάθεσή της κοινοτικούς πόρους, αυτοί δεν έχουν αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων και ζητά να υλοποιηθούν έργα που καθυστερούν.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ν.Δ επισημαίνει οτι ενώ η χώρα μας έχει ενσωματώσει στη νομοθεσία της το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει αποτελέσματα σε πρακτικό επίπεδο.

Αναφορά κάνει και στη μηδενική πρόοδος που έχει σημειωθεί στην κατασκευή των έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

«Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για την κατασκευή των προβλεπόμενων δικτύων αποχέτευσης σε οικισμούς αλλά και των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων βρίσκονται ακόμα αδιάθετα» σημειώνει στην δήλωσή του.

Εξαιτίας των καθυστερήσεων των έργων δεν βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, δεν προστατεύεται το περιβάλλον αλλά και δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε