Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στις 17.30, με θέμα «Νερό κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και στις καθιστικές διαμαρτυρίες, κατά της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης, που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.

 
Στην καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν μέλη της «Πρωτοβουλίας», έλαβε μέρος μια ευρεία ομάδα μελών και φίλων των Οικολόγων Πράσινων μεταξύ των οποίων ο συντονιστής και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.
 
Το «δικαίωμα στο νερό» θεωρείται σήμερα μέρος και προέκταση του «δικαιώματος στην ζωή» σύμφωνα με την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
 
Πρέπει να έχουν αβασάνιστη πρόσβαση όλοι και εξίσου, «δίχως διακρίσεις… σε ποσότητα που να ικανοποιεί, σε πολύ καλή ποιότητα και σε προσιτό κόστος» και κάθε δυσκολία ή οικονομικό εμπόδιο «θα μας βρίσκει αντίθετους» λέει οι Οικολόγοι-Πράσινοι.
 
Αν κάτι επείγει, είναι η συγκρότηση μιας πραγματικά βιώσιμης πολιτικής υδάτινων πόρων και το νερό δεν είναι πρέπει να γίνει εμπορικό προϊόν.

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε