Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ο απόηχος του «Investment Energy Summit»

Σημαντικά ενεργειακά ζητήματα αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος κυριάρχησαν στις επαφές ξένων κι ελλήνων αξιωματούχων του συνεδρίου του Economist.

O υπουργός Περιβάλλοντος συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας στην Ευρασία, πρέσβη Richard Morningstar.

Επιπλέον, ο Υπουργός ΠΕΚΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Delek Drilling και διευθύνοντα σύμβουλο της Avner Oil Exploration, Gideon Tadmor, καθώς και με τον Διευθυντή Διεθνών Ερευνών της Noble Energy, James Demarest. Ο κ. Παπακωνσταντίνου συζήτησε μαζί τους για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας μας.

Είχαν προηγηθεί, πάντως, συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με τον Κύπριο Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη, και τον Ισραηλινό Υπουργό Υποδομών με αρμοδιότητα για θέματα ενέργειας, Uzi Landau.

Η τριμερής επαφή (Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ) είχε ως αντικείμενο την εντατικοποίηση των σχέσεων και συνεργασιών στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της διαχείρισης υδάτων ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των αγωγών και της δυνατότητας μεταφοράς ενέργειας από τα κοιτάσματα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Επίσης διερευνήθηκαν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να δρομολογηθούν, για να καταστεί η περιοχή ενεργειακός κόμβος.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Uzi Landau, υπέγραψαν διμερές σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ για θέματα που αφορούν στην καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε