Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Όλα για την…θάλασσα

Όλα για την…θάλασσα

Ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου η διαβούλευση για την Θαλάσσια Στρατηγική. Μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των σχολίων και των παρατηρήσεων για το υλικό που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

 

 Με την Οδηγία-πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική, η Ε.Ε καλεί τα Κράτη-Μέλη να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες θαλάσσιες στρατηγικές, ώστε να επιτύχουν, ή να διατηρήσουν, την καλή περιβαλλοντική κατάσταση των θαλάσσιων υδάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2020.

 
Στον σύνδεσμο marinestrategy.opengov.gr περιέχονται οι αναρτήσεις που αφορούν το πρώτο στάδιο που βρίσκεται ήδη στην διαδικασία της Δημόσιας Διαβούλευσης. Μάλιστα προστέθηκε και νέο κείμενο Τεχνικής Έκθεσης.
 
Μετά την ενσωμάτωση της Οδηγίας στο Εθνικό Δίκαιο, με το Νόμο 3083/2011 άρχισε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ η εφαρμογή του πρώτου σταδίου της Οδηγίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων
-Την  προκαταρκτική αξιολόγηση της περιβαλλοντικής κατάστασης των θαλασσίων υδάτων καθώς και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αναπτύσσονται σε αυτά
-Τον καθορισμό των ποιοτικών προτύπων της Καλής Περιβαλλοντικής Κατάστασης
-Τον καθορισμό στόχων προσανατολισμού προς την επίτευξη της Καλής Περιβαλλοντικής Κατάστασης.
 

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε