Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ομάδας Υποστήριξης Δήμων από το ΥΠΕΚΑ

Ομάδας Υποστήριξης Δήμων από το ΥΠΕΚΑ

Στη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Ε. Λιβιεράτου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Κώστα Ασκούνη αποφασίστηκε η στενή συνεργασία των δύο φορέων που θα έχει και ψηφιακή μορφή. Η ΟΥΔ θα συμβάλλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών και στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Ένα ήταν το θέμα της συνάντησης ανάμεσα στους δύο φορείς. Ο τρόπος συνεργασίας για τον εντοπισμό και την απεμπλοκή των προβλημάτων που έχουν οι Δήμοι στους μηχανισμούς του Υπουργείου ΠΕΚΑ, σε σχέση με τα θέματά που τους απασχολούν.

Ετσι «γεννήθηκε» η Ομάδα Υποστήριξη Δήμων (ΟΥΔ).

Η Ομάδα αυτή, σε στενή συνεργασία με την ΚΕΔΕ, αξιοποιώντας παράλληλα και τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, θα μπορεί να κωδικοποιεί τα προβλήματα και να παράγει μετα-δεδομένα από αυτά, ώστε να επιστρέφουν και στους Δήμους.

Έτσι θα βοηθούν και τους ίδιους στην ταξινόμηση και συστηματοποίηση των προβλημάτων αυτών και των λύσεων.

Αυτή η διαδικασία θα αποκτήσει σύντομα και μια ψηφιακή πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ.

«Το Υπουργείο και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πληροφορικής απέδειξε ήδη με την ηλεκτρονική έκδοση του σήματος του Πράσινου Δακτυλίου ότι μπορεί να δημιουργεί μόνο του τις πλατφόρμες και τα ψηφιακά εργαλεία που του χρειάζονται – είχε γίνει μια πολύ καλή δουλειά και νομίζω ότι αυτό θα επαναληφθεί. Στόχος είναι όλα όσα συζητάμε να γίνονται ηλεκτρονικά, ώστε να μην χρειάζεται η προσωπική πλέον επαφή των Δημάρχων ή των στελεχών των Δήμων για τα θέματά τους» δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Λιβιεράτος.

Με τον τρόπο αυτό θα είναι εφικτή η εξοικονόμηση χρόνου, η καλύτερη διαχείριση, αλλά και η πιο ποιοτική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Κοτρωνιάς και ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Κώστας Σερράος.

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε