Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Παράνομη υλοτομία στην Ηλεία

Παράνομη υλοτομία στην Ηλεία

Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για έξαρση του φαινομένου σε περιοχές όπως το Κούμανι, το δάσος της Φολόης, τα Άσπρα Σπίτια, το Βασιλάκι, καθώς και στις εκβολές του ποταμού Αλφειού, όπου κόβονται παράνομα ακόμη και ευκάλυπτοι. H Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου ρωτά το ΥΠΕΚΑ, σχετικά με την παράνομη υλοτομία.

Βουλευτής Ηλείας η κ. Αυγερινοπούλου θέτει ερώτηση  στο ΥΠΕΚΑ, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις σε όλη τη χώρα και  για αυτό χρειάζεται να αντιμετωπιστεί συντονισμένα και άμεσα.

 
 
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ειδικά, στην πυρόπληκτη Ηλεία, όπου φυσικά οικοσυστήματα του Νομού έχουν υποστεί σημαντική υποβάθμιση, ακόμη και στα περίχωρα του Πύργου υπάρχουν περιπτώσεις κοπής δέντρων ακριβώς δίπλα σε δρόμους.
 
΄Εξαρση του φαινομένου παρατηρείται σύμφωνα με καταγγελίες σε περιοχές όπως το Κούμανι, το δάσος της Φολόης, τα Άσπρα Σπίτια, το Βασιλάκι, καθώς και στις εκβολές του ποταμού Αλφειού, όπου κόβονται παράνομα ακόμη και ευκάλυπτοι.
 
Υπηρεσιακοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι οι καθ’ ύλην αρμόδιες για έλεγχο υπηρεσίες, τα δασαρχεία και η δασική υπηρεσία, δε διαθέτουν επαρκές προσωπικό, αλλά ούτε και επαρκείς πιστώσεις για να εφοδιάζουν τα υπηρεσιακά οχήματα με καύσιμα και ανταλλακτικά. Συναντούν έτσι σημαντικές δυσκολίες στην προσπάθειά τους να εντείνουν τους ήδη διενεργούμενους ελέγχους.
 
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος ζητά να ενημερωθεί για τα μέτρα αντιμετώπισης της παράνομης ξύλευσης σε όλη τη χώρα, καθώς και για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις των δασαρχείων της Ηλείας σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή έτσι ώστε να είναι επιχειρησιακά έτοιμες να διεκπεραιώνουν το έργο τους.

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε