Πέμπτη, 16 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πράσινο Ταμείο για την Θεσσαλονίκη

Πράσινο Ταμείο για την Θεσσαλονίκη

Το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε συνολικά τη διάθεση πίστωσης 444.800 ευρώ με δικαιούχο φορέα τη ΔΕΕΑΠ για τη διενέργεια τριών διαγωνισμών στην πόλη και 1.000.000 ευρώ προς τον Οργανισμό Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια πέντε αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.

Ολοι οι διαγωνισμοί εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη 2012» του ΥΠΕΚΑ και αφορούν το στρατηγικό ανασχεδιασμό του θαλάσσιου μετώπου.

Επίσης, εγκρίθηκε από το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου το ποσό των δύο εκ. ευρώ για την υλοποίηση εντός του επόμενου εξαμήνου έξι έργων που υπέβαλε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο «Αστική Αναζωογόννηση 2012-2015» και τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης. Πρόκειται για τα έργα:

-Ανάπλαση Περιβάλλοντα Χώρου Οθωμανικού Μνημείου «Παζάρ Χαμάμ» στα Λουλουδάδικα
-Αναπλαση Περιβάλλοντα Χώρου Αλάνας Τούμπας
-Ανάπλαση Πλατεία Καούδη
-Ανάπλαση Περιβάλλοντα Χώρου Διατηρητέου Κτιρίου Αναγεννήσεως
-Ανάπλαση Παιδικών Χαρών
-Αναπλάσεις σε πάρκα και νησίδες πρασίνου στο πλαίσιο «Αειφορικής και Βιώσιμης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος».


 

Επιπλέον, μετά από συνεννόηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γρηγόρη Τσάλτα, και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αποφασίστηκε η προώθηση του αιτήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη χρηματοδότηση καλλιτεχνικού – αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών, για νέους μέχρι 40 ετών για τη δημιουργία επετειακού τοπόσημου της πόλης με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της.

Το ΥΠΕΚΑ θα χρηματοδοτήσει το διαγωνισμό με το ποσό των 73.800 ευρώ από τους πόρους του “Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης” του ΕΠΠΕΡΑΑ.

Σχετικά με το θέμα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γρηγόρης Τσάλτας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Τα τοπόσημα λειτουργούν καταλυτικά για τη δημιουργία κοινής συνείδησης και αναγνώρισης αξιών, που συνδέονται με τις συλλογικές κατακτήσεις, αλλά σηματοδοτούν και την σύχρονη ταυτότητα της πόλης και δίνουν τη δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης σε περίοδο έκφρασης δημιουργικών αναζητήσεων”.

Τέλος, συνεισφέροντας στον εορτασμό της επετείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Γρηγόρης Τσάλτας έδωσε οδηγίες στο Πράσινο Ταμείο για το αίτημα του αρμόδιου αντιδημάρχου Κ. Ζέρβα για διάθεση στην ΕΑΧΑ του ποσού των 300.000 ευρώ, ώστε η Εταιρεία να μελετήσει και να υλοποιήσει τη σήμανση των 50 σημαντικών μνημείων της πόλης.

 

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε