Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Συνάντηση ΥΠΕΚΑ-Γάλλου πρέσβη με άρωμα υδρογονανθράκων…

Συνάντηση ΥΠΕΚΑ-Γάλλου πρέσβη με άρωμα υδρογονανθράκων…

Η συνάντηση του υπυοργού ΠΕΚΑ με τον Πρέσβη της Γαλλίας έγινε την Δευτέρα, και συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα Περιβάλλοντος, κυρίως, όμως θέματα ενέργειας.

 

Ο κ. Λιβιεράτος, στη συνάντηση του με τον με τον Πρέσβη της Γαλλίας, Jean Loup Kuhn – Delforge αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στους ευαίσθητους τομείς της αξιοποίησης Υδρογονανθράκων, όπου έχει παρασχεθεί σημαντική τεχνική βοήθεια από Γαλλικής πλευράς.

 
 Καθώς και των ενεργειακών υποδομών και της ενεργειακής διασύνδεσης της Ελλάδος με αγωγούς Φυσικού Αερίου.
 
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις προσπάθειες που καταβάλει το ΥΠΕΚΑ τόσο στο ζήτημα της  ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, όσο και στην εκπόνηση ενός αξιόπιστου Κτηματολογίου.
 
Παρόντος του Εμπορικού Συμβούλου της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, κ. Herve Leroy, ο κ. Kuhn – Delforge επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Γαλλίας για τις εν εξελίξει διαδικασίες αξιοποίησης των υποδομών που εντάσσονται στον ευρύτερο χώρο ευθύνης του Υπουργείου, ενώ επεσήμανε τη βούληση των γαλλικών εταιρειών όχι μόνο να παραμείνουν στην Ελλάδα αλλά να επενδύσουν περαιτέρω.
 
Αξιοποιώντας τις προοπτικές που διανοίγονται σε πολλούς τομείς, αναφέροντας ως παράδειγμα το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των ελληνικών νησιών.
 

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε