Τετάρτη, 29 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τι δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ για τον Οδικό Χάρτη Ενέργειας

Τι δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ για τον Οδικό Χάρτη Ενέργειας

Στην ενέργεια εναποθέτει μεγάλο μέρος της ελπίδας της για ανάκαμψη η Ελλάδα. Αυτό αποτυπώνεται από τον Οδικό Χάρτη Πορείας της χώρας μας στο ενεργειακό «γίγνεσθαι» της Ευρώπης.

Για το σχέδιο που κατατέθηκε σε διαβούλευση, ο υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε τα εξής:

«Η χώρα μας περνάει μία βαθύτατη οικονομική κρίση, που έχει οδηγήσει σε ένα οικονομικό πρόγραμμα πολλών ετών. Την ίδια στιγμή γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ανασύνταξης της ελληνικής οικονομίας και των δημοσιονομικών της. Ήδη υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα με τη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος. Γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες, για να αντιμετωπίσουμε διαρθρωτικά προβλήματα ετών, να ανακτήσουμε τη χαμένη μας ανταγωνιστικότητα, να βάλουμε μπροστά πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις.Όλοι, όμως, αντιλαμβανόμαστε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή από μόνη της δεν αρκεί»

Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο υπουργός ΠΕΚΑ, σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον απαιτούνται σημαντικές πρωτοβουλίες:

«Σοβαρά σχέδια, τα οποία θα προσελκύσουν ξένα κεφάλαια σε ευρεία κλίμακα. Κι ο τομέας της ενέργειας αποτελεί κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη στη χώρα τα επόμενα χρόνια. Γιατί ο τομέας της ενέργειας καταλαμβάνει παγκόσμια πλέον ένα πολύ πιο κεντρικό σημείο σε όλες τις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Και είναι από τους τομείς που τα επόμενα χρόνια, μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις και κεφάλαια, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να ενισχύσει την γεωστατική θέση και την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας».

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε