Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανακοίνωση Siemens για τις ΑΠΕ

Ανακοίνωση Siemens για τις ΑΠΕ

Μετά την ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας για τις στρατηγικές αλλαγές στην δραστηριοποίηση της στον κλάδο των ΑΠΕ και την από- επένδυση από τον τομέα της ηλιακής ενέργειας, η Siemens Ελλάδας διευκρινίζει ότι οι δικές της δραστηριότητες συνεχίζονται.

Η ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας αφορά τον Τομέα Ενέργειας και συγκεκριμένα το Τμήμα που ασχολείται με ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκά έργα (turnkey projects).

 Στην Ελλάδα, η Siemens δραστηριοποιείται στον κλάδο των φωτοβολταϊκών μέσω του Τομέα Βιομηχανίας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παροχή, διανομή και προώθηση φωτοβολταϊκών μετατροπέων (inverters).

Η προαναφερθείσα ανακοίνωση δεν επιφέρει καμία αλλαγή στην δομή και την οργάνωση του Τομέα Βιομηχανίας της Siemens Ελλάδος, ούτε βεβαίως και στην εξυπηρέτηση των Ελλήνων πελατών που έχουν επιλέξει φωτοβολταϊκούς μετατροπείς της εταιρείας για τις εγκαταστάσεις τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι δραστηριότητες της Siemens στην ελληνική αγορά των φωτοβολταϊκών μετατροπέων εξακολουθούν να υποστηρίζονται από τη μητρική εταιρεία, η οποία εστιάζει στη συγκεκριμένη αγορά ως περιοχή ανάπτυξης για τη Siemens Ελλάδος.

Πριν από λίγες ημέρες η μητρική Siemens ανακοίνωσε την έξοδο της από την βιομηχανία φωτοβολταικών. Συνεχίζει, όμως, την δραστηριοποίηση της σε άλλους τομείς ΑΠΕ, όπως την αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια.
 

Επαγγέλματα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε