Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Διαμαρτύρονται για την κατάσταση στα φ/β οι εργαζόμενοι

Διαμαρτύρονται για την κατάσταση στα φ/β οι εργαζόμενοι

Ενας ιδιαίτερα δυναμικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας έχει πληγεί από την πρόσφατη απόφαση της Πολιτείας να αλλάξει άρδην το σκηνικό στον χώρο των ΑΠΕ. Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.

Αυτά υποστηρίζει ο πρόεδρος του νεοσύστατου συνδέσμου «Ηλιος», που εκπροσωπεί τους μελετητές κι εγκαταστάτες φωτοβολταικών συστημάτων, κ. Αργύρης Σαλπέας.

«Πρώτο πρόβλημα είναι η διαμάχη με την ΔΕΗ και την μείωση της τιμής της ενέργειας αφού η τιμή της kWh πήγε από τα 0,47 στο 0,25€ κάτι που ανεξαρτήτως τι κυκλοφορεί από εδώ και από εκεί καθιστά μη βιώσιμη και περισσότερο μη ελκυστική την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες».
 
Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και την απόφαση της να χαρακτηρίσει «κορεσμένο» το δίκτυο της Πελοποννήσου  σταματώντας κάθε επενδυτική δραστηριότητα στις ΑΠΕ, συμπεριλαμβάνοντας και τα οικιακά φωτοβολταικά.
 
Όπως λέει ο κ. Σαλπέας στο newsit.gr η απόφαση αυτή προετοιμάζει την σταδιακή είσοδο στην ανεργία χιλιάδων νέων επιστημόνων και τεχνικών σε όλη την Ελλάδα, από την αγορά των οικιακών φωτοβολταϊκών ,που απασχολούσε 25-30.000 κατά κύριο λόγο νέους.
 
Όπως αναφέρει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Συνδέσμος Μελετητών Εγκαταστατών Οικιακών Φωτοβολταικών την ίδια ώρα που η ΡΑΕ έπαιρνε αυτές τις αποφάσεις, είχε φροντίσει να αδειοδοτήσει με 1.000 MW,  ξένη εταιρία.
Επίσης,  παρά  τον κορεσμό θα κάνει εξαιρέσεις για κάποιες μεγάλες επενδύσεις στην Πελοπόννησο.
 
«Στον σύνδεσμό μας υπάρχουν κείμενα τεκμηρίωσης τα οποία αποδεικνύουν ότι η επιβάρυνση του καταναλωτή και από το οικιακό φωτοβολταϊκό δεν ξεπερνάει τα 5 έως 10 ευρώ το χρόνο και κατά συνέπεια θεωρούμε μεροληπτική διαχείριση την πληροφόρηση ότι υπάρχει μια μεγάλη επιβάρυνση του καταναλωτή γενικότερα από τις ΑΠΕ» λέει ο κ. Αργύρης Σαλπέας.

Επαγγέλματα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε