Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ημερίδα για την επίδραση των φυτεμένων δωμάτων

Ημερίδα για την επίδραση των φυτεμένων δωμάτων

Ημερίδα με θέμα «Επίδραση των φυτεμένων δωμάτων στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στο δήμο Θεσσαλονίκης» διοργανώνει το ΑΠΘ, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, στις 15.30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου “δώμαTHESS”, που εκπονεί το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης, Τομέας Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Φυσικών Πόρων, της σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ. Χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στα πλαίσια του Προγράμματος «Περιβαλλοντική έρευνα – καινοτομία – επιδεικτικές δράσεις – διεθνής συνεργασία 2012», για την αναβάθμιση του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και εφαρμογή πoλιτικών για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος.

Σκοπός του έργου είναι η προσομοίωση της εφαρμογής των φυτεμένων δωμάτων για την βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στο δήμο Θεσσαλονίκης με τη χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και Τηλεπισκόπησης.
 
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν ομιλίες για την ποιότητα του αέρα στην Θεσσαλονίκη, την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων, τη συμβολή των φυτεμένων δωμάτων στο φυσικό δροσισμό των κτιρίων, την αισθητική προσέγγιση αναβάθμισης των αστικών τοπίων, τα αποτελέσματα του προγράμματος «δώμαThess» στο δήμο Θεσσαλονίκης και την κατασκευή φυτεμένου δώματος στο νέο δημαρχιακό μέγαρο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Επαγγέλματα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε