Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ημερίδα στο ΑΠΘ για την οικολογική ποιότητα και διαχείριση υδάτων

Ημερίδα στο ΑΠΘ για την οικολογική ποιότητα και διαχείριση υδάτων

«Οικολογική Ποιότητα και Διαχείριση Υδάτων σε επίπεδο λεκάνης απορροής: Ειδικές Περιπτώσεις Μελετών» είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνεται την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Μετεωροσκοπείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί μια σειρά ειδικών περιπτώσεων μελετών και ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των τμημάτων Βιολογίας, Γεωλογίας και Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ «Οικολογική Ποιότητα & Διαχείριση Υδάτων σε επίπεδο λεκάνης απορροής».

Τις εργασίες της Ημερίδας, καθώς και τις μελέτες που θα παρουσιασθούν επιμελήθηκαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος, υπό την επίβλεψη μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ και ερευνητών Ινστιτούτων.
 
Οι μελέτες που θα παρουσιασθούν πραγματεύονται θέματα ποιότητας και διαχείρισης του νερού, κάτω από το πρίσμα της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2000/60/ΕΚ. 
 
Η εφαρμογή των επιταγών της Οδηγίας σε ειδικές περιπτώσεις μελέτης αποσκοπούν στη διερεύνηση επίτευξης του στόχου της «καλής» οικολογικής κατάστασης μέχρι το 2015 για τα υδάτινα σώματα. 
 
Επιπλέον, με κεντρικό άξονα τη φιλοσοφία της Οδηγίας-Πλαίσιο και με γνώμονα τη διεπιστημονική προσέγγιση των ζητημάτων του νερού αναλύονται καινοτόμες μέθοδοι και προτείνονται εργαλεία διαχείρισης του.
 

Επαγγέλματα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε