Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ολγα Κεφαλογιάννη: Να συνδυαστεί ο τουρισμός με το περιβάλλον

Ολγα Κεφαλογιάννη: Να συνδυαστεί ο τουρισμός με το περιβάλλον

Να ξαναγίνει η Ελλάδα ισχυρή τουριστική δύναμη με πυλώνες  την «αειφόρο ενέργεια» και την ήπια ανάπτυξη ήταν το μήνυμα της υπουργού Τουρισμού. Σεβασμός στο περιβάλλον και ανάπτυξη που θα βασίζεται στο φυσικό κάλλος της χώρα μας.

Το μήνυμα της κ. Ολγας Κεφαλογιάννη ήταν για την  αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού μας βρίσκει στο τέλος της τουριστικής περιόδου, μιας περιόδου δύσκολης και εξαντλητικής για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του τομέα. Μας βρίσκει όμως αποφασισμένους να αντιστρέψουμε τα δεδομένα. Να δημιουργήσουμε και πάλι μια ισχυρή τουριστική δύναμη στη χώρα» αναφέρει, στο μήνυμά της, η υπουργός.
 
Η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την “αειφόρο ενέργεια” και πρέπει να συνδεθεί τόσο με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος όσο και με την ποιότητα ζωής και την υγεία.
 
Η αναγκαιότητα, σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη είναι να επενδύσουμε σε έναν τουρισμό που ακολουθεί το μέτρο και το σεβασμό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους:
«Το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Ο τουρισμός είναι σημαντικός αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας, αλλά η σημασία του ξεπερνάει την οικονομική του διάσταση. Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας. Από τη μια, είναι ο δρόμος της χωρίς μέτρο εκμετάλλευσης της γης και των πόρων της χώρας. Από την άλλη, είναι ο δρόμος της ήπιας ανάπτυξης, της ανάπτυξης που βασίζεται στο φυσικό κάλλος, το μέτρο και τις βασικές αρχές της αειφορίας».
 

Επαγγέλματα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε