Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς τους ΟΤΑ για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eco-innovation

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς τους ΟΤΑ για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eco-innovation

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνει το υπουργείο Εσωτερικών για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eco-innovation, προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Η νέα προκήρυξη του προγράμματος Eco-innovation αφορά την οικολογική καινοτομία, με προϋπολογισμό 34 εκατ. ευρώ. 

Ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποσκοπεί στην εφαρμογή της «οικολογικής καινοτομίας» σε ιδέες, προϊόντα και διαδικασίες της αγοράς και της βιομηχανίας.
 
Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτεί, σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 50%, την εισαγωγή «πράσινων» καινοτομιών στην αγορά.

Οι προτάσεις υποβάλλονται από έναν ή περισσότερους οργανισμούς, επιδεικνύουν προστιθέμενη αξία για την ΕΕ και αφορούν την ανακύκλωση υλικών, τα βιώσιμα οικοδομικά υλικά, τα τρόφιμα και τα ποτά, το νερό, την πράσινη επιχειρηματικότητα.
 

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση δημόσιοι ή και ιδιωτικοί φορείς, παράγοντες και οργανισμοί, με έδρα σε κράτη- μέλη της ΕΕ, ενώ επισημαίνεται ότι δεν μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα φυσικά πρόσωπα στην παρούσα πρόσκληση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τη χρηματοδότηση έργων στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Eco-innovation ανέρχεται σε 34.830.000 ευρώ.

Το ποσοστό οικονομικής στήριξης της Ένωσης μπορεί να ανέλθει έως και στο 50% των επιλέξιμων δαπανών για έργα, των οποίων η χρονική διάρκεια δεν μπορεί να ξεπερνά τους 36 μήνες.
 

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, διατίθενται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 (τηλ. 210-7273921).

Επαγγέλματα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε