Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πρωτομαγιά με ποδήλατο για εργαζόμενο κι εργοδότη!

Κάνει καλό στην υγεία. Ωφελεί την τσέπη του εργαζόμενου, αλλά τελικά η μετακίνηση με ποδήλατο κάνει καλό και στον εργοδότη.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Ολλανδία, αυξάνεται η αποδοτικότητα του εργαζόμενου.
 
Η καμπάνια που ξεκινάει και στη χώρα μας κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς έχει σαν στόχο να προωθήσει την μετακίνηση με ποδήλατο ακόμα και στην δουλειά.

Στην ιστοσελίδα www.biketowork.gr, που είναι πρωτοβουλία της ομάδας του www.podilates.gr, η καμπάνια «Με Ποδήλατο στη Δουλειά» στόχο έχει να προβάλλει ακόμα και τους εργοδότες  που προωθούν το ποδήλατο.
 
Στόχος της καμπάνιας είναι να παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο, να καταδείξει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες και να προβάλει τους εργοδότες που προωθούν το ποδήλατο.
 
Για να εγγραφεί κάποιος, πρέπει να επισκεφθεί τον ιστότοπο www.biketowork.gr. Αυτό χρειάζεται να γίνει μόνο την πρώτη φορά. Μετά καταγράφει τις διαδρομές από και προς την δουλειά (ή το σχολείο) και τα χιλιόμετρα που κάνει με ποδήλατο, ενώ μπορούν να γίνουν αλλαγές και διορθώσεις μέχρι το τέλος Μαΐου.
 
Η δράση «Με Ποδήλατο στη Δουλειά» διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2011 από το www.podilates.gr. Συνολικά καταχωρηθήκαν 45.000 χιλιόμετρα από 357 ποδηλάτες, οργανωμένους σε 64 ομάδες από 40 εταιρείες και οργανισμούς και εξοικονομήθηκαν σχεδόν 2.000 λίτρα βενζίνης.
 
 
Ο κ. Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, από τους www.podilates.gr τόνισε πως θα συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία για μετακίνηση προς την δουλειά με ποδήλατο και τα επόμενα χρόνια, ενώ η επόμενη μεγάλη δράση (που αποτελεί και την μεγαλύτερη πρωτοβουλία) της ομάδας των «Ποδηλατών», είναι η «Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία» που θα πραγματοποιηθεί φέτος για πέμπτη φορά, σε πολλές πόλεις της Ελλάδος ταυτόχρονα, στις 13 Μαΐου.

Επαγγέλματα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε