Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Συνέδριο για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Πάτρα

Συνέδριο για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Πάτρα

Συμπόσιο με θέμα «Έρευνα και Αξιοποίηση Υδρογονανθράκων Δυτικής Ελλάδας- Από τον Μύθο στη Πραγματικότητα» διοργανώνει αύριο 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στην Πάτρα, ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, υπό την αιγίδα του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελου Λιβιεράτου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αντικείμενο του Συμποσίου είναι η ανάδειξη των δρομολογημένων εξελίξεων στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και οι προοπτικές που διανοίγονται για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και την εθνική οικονομία.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν στοιχεία για το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας, με βάση τις μέχρι σήμερα έρευνες, το Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων, το νέο Νομοθετικό πλαίσιο και ο σχεδιασμός των επόμενων δράσεων του υπουργείου, καθώς και ο ρόλος και η συμβολή των Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ερευνητική δραστηριότητα και την προσφερόμενη εκπαίδευση στον τομέα.

Θα αναλυθούν οι προσπάθειες όμορων κρατών στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης Υ/Α, ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας Petroleum GeoServices (PGS) θα αναφερθεί στο πρόγραμμα των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Ιδιαίτερη αναφορά θα υπάρξει στις γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μετά τον πρόσφατο εντοπισμό σημαντικών κοιτασμάτων. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, επί της οδού Μιχαλακοπούλου 58.

Επαγγέλματα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε