Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ανακύκλωση πόρτα -πορτα στη Λάρισα

Ανακύκλωση πόρτα -πορτα στη Λάρισα

Ο δήμος έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Την ενισχύει ακόμη περισσότερο όχι περιμένοντας τον πολίτη να πάει στον μπλε κάδο αλλά το αντίθετο.

 

Την περασμένη εβδομάδα ήταν η σειρά των συνοικιών Αγίου Αχιλλείου και Αγίου Κωνσταντίνου να ενημερωθούν για τα οφέλη αλλά και τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης.

 
Όπως μας δήλωσε στο Newsit, o δήμος προσπαθεί να βελτιώσει την ανακύκλωση σε όλα τα επίπεδα.
 
Τόσο ως προς τον όγκο των απορριμμάτων που οδηγούνται προς το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) όσο και ως προς την ποιότητα των υλικών.
 
Κι εφαρμόζει αυτό που υποτιμούν αρκετοί, για να έχει επιτυχία και διάρκεια η προσπάθεια:
 
«Για να λειτουργήσει όμως το πρόγραμμα πέρα από τις απαραίτητες υποδομές στις οποίες τόσο ο Δήμος Λαρισαίων, όσο και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) έχει επενδύσει αρκετά, είναι επίσης απαραίτητη η συνεργασία των ίδιων των πολιτών» λέει ο κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης.
 
Παράλληλα ο Δήμος Λαρισαίων υλοποιεί προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, προσπαθώντας να καταστήσει τον δημότη συμμέτοχο στη διαχείριση του αστικού περιβάλλοντος.
 
«Είναι μεγάλη η ικανοποίηση μας να βλέπουμε την ανταπόκριση του κόσμου σ’ αυτά τα προγράμματα και ιδιαίτερα σ’ αυτή τη λογική της συμμετοχής, η οποία είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων» καταλήγει ο δήμαρχος.
 
 
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ
 
Ο Δήμος Λαρισαίων κάνει – εδώ και χρόνια – μια μεγάλη προσπάθεια για την βελτίωση των επιπέδων της ανακύκλωσης, τόσο ως προς τον όγκο των απορριμμάτων που οδηγούνται προς το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) όσο και ως προς την ποιότητα των υλικών. Για να λειτουργήσει όμως το πρόγραμμα πέρα από τις απαραίτητες υποδομές στις οποίες τόσο ο Δήμος Λαρισαίων, όσο και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) έχει επενδύσει αρκετά, είναι επίσης απαραίτητη η συνεργασία των ίδιων των πολιτών. Έτσι, παράλληλα ο Δήμος Λαρισαίων υλοποιεί προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, προσπαθώντας να καταστήσει τον δημότη συμμέτοχο στη διαχείριση του αστικού περιβάλλοντος. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση μας να βλέπουμε την ανταπόκριση του κόσμου σ’ αυτά τα προγράμματα και ιδιαίτερα σ’ αυτή τη λογική της συμμετοχής, η οποία είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Report it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε