Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ενεργειακοί λαμπτήρες στο δήμο Χερσονήσου

Ενεργειακοί λαμπτήρες στο δήμο Χερσονήσου

Στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» για την προμήθεια φωτιστικών  LED Αστικού-Οδικού Φωτισμού του δήμου, εντάχθηκε ο δήμος Χερσονήσου.

Η συνολική δημόσια δαπάνη είναι 673.001 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ. 

Η δράση προβλέπει την προμήθεια και τοποθέτηση ενεργειακών λαμπτήρων με συστήματα  LED σε μέρος του αστικού-οδικού δικτύου φωτισμού του δήμου, με την οποία αναμένεται  με την αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας που υπάρχουν σήμερα η κατανάλωση να μειωθεί κατά 68,51%. 
 
Το έργο θα υλοποιήσει ο δήμος με αυτεπιστασία. 
 
Ο δήμαρχος Χερσονήσου,  Ζαχαρίας Δοξαστάκης,  σημείωσε ότι: «Το όραμα του Δήμου Χερσονήσου, όπως αυτό καταγράφεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του για το 2011-2014, είναι η ανάδειξη του σε Οικονομικό, Τουριστικό & Πολιτιστικό πόλο ανάπτυξης,  υιοθετώντας και εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ως εκ τούτου ο δήμος Χερσονήσου ενεργεί με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, το οποίο αποδεικνύεται εμπράκτως μέσα από το Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα, όπου προβλέπονται σημαντικές δράσεις για το περιβάλλον, οι οποίες στοχεύουν στην εξασφάλιση ενός ιδανικότερου περιβάλλοντος στην περιοχή του δήμου». 
 
Η προτεινόμενη πράξη είναι σε πλήρη συμφωνία με τους στόχους που έχει θέσει ο δήμος ως μέλος του «Συμφώνου των Δημάρχων» οι οποίοι προσβλέπουν σε ένα περιβάλλον με μειωμένους ρύπους αερίων του θερμοκηπίου και συγκεκριμένα:
 
-Μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά τουλάχιστον 20%
-Μείωση των εκπεμπόμενων αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου κατά 20%
-Το 20% της ενεργειακής κατανάλωσης να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Report it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε