Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Επερώτηση για χρηματοδότηση Αρκτούρου απο το Πράσινο Ταμείο

Επερώτηση για χρηματοδότηση Αρκτούρου απο το Πράσινο Ταμείο

Την κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, εαν δηλαδή είχε δοθεί το ποσό των 35.000 ευρώ στην περιβαλλοντική οργάνωση για τη διάσωση και περίθαλψη δύο ορφανών αρκούδων. Τα έγγραφα του ΥΠΕΚΑ επιβεβαιώνουν την χρηματοδότηση.

Το ποσό των 35.000 ευρώ δόθηκε, τον περασμένο Αύγουστο, στην περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για την αποκατάσταση, ειδική ανατροφή και επανένταξη μικρών ορφανών αρκούδων στο ελληνικό φυσικό περιβάλλον.
 
Αυτό επιβεβαιώνεται από έγγραφα του υπουργείου Περιβάλλοντος και του υπαγόμενου σε αυτό Πράσινου Ταμείου, τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή.
 
Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν, προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στην κυβέρνηση ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με την οποία είχε χαρακτηρίσει πρόκληση το γεγονός ότι, σε περίοδο κρίσης, δαπανήθηκε το ποσό των 35.000 ευρώ για τη διάσωση και περίθαλψη δύο μόλις αρκούδων.
 
Μάλιστα, ο βουλευτής είχε καταγγείλει ότι η απόφαση της Διοίκησης του Πράσινου Ταμείου, με την οποία εγκρίθηκε η δαπάνη για τη διάσωση των δύο αρκούδων, υπεγράφη την ίδια ημέρα κατά την οποία ο Ιατρικός Σύλλογος έκανε έκκληση στο Κράτος, για τους καρκινοπαθείς ανασφάλιστους, που δεν μπορούν να καταβάλλουν τα νοσήλια.
 
Είχε καταγγείλει, επίσης, σπατάλες από το Πράσινο Ταμείο, με τοποθετήσεις αγαλμάτων, χρηματοδοτήσεις διαφόρων σωματείων και αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών, διοργανώσεις εκδηλώσεων κλπ.
 
Σε έγγραφό του, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Κωνσταντίνος Σερραίος, επικαλείται τον ιδρυτικό νόμο για τις δυνατότητες του Ταμείου να χρηματοδοτεί προγράμματα για την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος.
 
Ενημερώνει, επίσης, ότι στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2012», που είχε εγκριθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τον υπουργό Περιβάλλοντος, είχε προβλεφθεί και χρηματοδότηση για την προστασία της άγριας πανίδας και, στο πλαίσιο αυτό, εγκρίθηκε και η δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ «Αποκατάσταση, ειδική ανατροφή και επανένταξη μικρών ορφανών στην Ελλάδα».

 

Report it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε