Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Μπήκε η άνοιξη ευκαιρία για ρίψη απορριμμάτων…

Έκκληση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας προς τους δημότες, ενώ ετοιμάζονται και ειδοποιητήρια για ιδιοκτήτες οικοπέδων.

Η δημοτική αρχή της πόλης της Καρδίτσας απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην πετούν κομμένα χόρτα, βλάστηση και μπάζα σε οικόπεδα χωρίς περίφραξη.

Συμβαίνει σχεδόν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Κομμένα κλαδιά, βλάστηση από τους κήπους και ανάμεσα τους κάθε λογής απορρίμματα, σε οικόπεδα που δεν έχουν περίφραξη.
 
Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται υπάρχει πλέον αντικειμενική δυσκολία της Υπηρεσίας να απομακρύνει άμεσα όλους αυτούς τους όγκους των χόρτων.
 
Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις πετιούνται μαζί με μπάζα ή ογκώδη αντικείμενα κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο της αποκομιδής. 
 
Η Υπηρεσία απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να συσκευάζουν φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.α. σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και να την ενημερώνουν για να ακολουθείται η διαδικασία αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων.
 
Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται η επιβολή προστίμου 60€, στον υπεύθυνο, το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής ή ανάλογα με τον όγκο και την έκταση της κατάληψης. 
 
Ο Δήμος Καρδίτσας επισημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η ρίψη των χόρτων στους κάδους μηχανικής αποκομιδής και δίνει οδηγίες στην ιστοσελίδα του για τον καθαρισμό των ιδιωτικών οικοπέδων.

Report it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε