Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Karl Lagerfeld εμπνέεται απο τις Ανανεώσιμες Πηγές

Ο Karl Lagerfeld εμπνέεται απο τις  Ανανεώσιμες Πηγές

Ο σχεδιαστής του οίκου Chanel παρουσίασε τις νέες του δημιουργίες στο Παρίσι με φόντο 13 τεράστιες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικά πάνελ. Και όχι μόνον, αφού η αισθητική της αιολικής και ηλιακής ενέργειας αποτυπώθηκε και στα ρούχα της κολεξιόν του.

Τo “Chanel” Spring Summer 2013 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού ήταν εμπνευσμένο από την «καθαρή» ενέργεια, στην κυριολεξία.

Τα μοντέλα του εκκεντρικού σχεδιαστή λικνίζονταν ανάμεσα σε τεράστιες ανεμογεννήτριες που κινούνταν με τον ήχο της μουσικής επένδυσης της επίδειξης.

Το δάπεδο ήταν στρωμένο με ηλιακά πάνελ, που πάντως, δεν παρήγαγαν ενέργεια…


 

Πολλοί πιστεύουν, όμως, ότι η Chanel ήθελε να συμβαδίσει με το καθαρό και δυναμικό μέλλον της ανανεώσιμης ενέργειας, όπως και τα νέα σχέδια της για το 2013.

Κριτικοί μόδας θεωρούν πως αυτό έχει κι έναν δεύτερο συμβολισμό, ότι πλέον οι μεγάλοι οίκοι μόδας επενδύουν σε περισσότερο βιώσιμες πρακτικές παραγωγής των ρούχων, πιο οικολογικές.


 

Όπως και να χει στη συγκεκριμένη επίδειξη, οι τουρμπίνες της αιολικής ενέργειας δεν αποτελέσαν μονάχα ένα εντυπωσιακό φόντο αλλά ενέπνευσαν και συγκεκριμένα σχέδια από την κολεξιόν του Karl Lagerfeld.


 

Εντύπωση προκάλεσαν οι ανεμογεννήτριες που σχεδίασε πάνω σε άσπρα πουλόβερ, αλλά και τα μικροσκοπικά πάνελ σε μαύρα φορέματα, εμπνευσμένα από το σχήμα των φωτοβολταικών.


 

Τα εξειδικευμένα έντυπα του χώρου βρήκαν αυτόν τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό του οικο τεχνολογικού θεάματος απόλυτα ταιριαστό με την έννοια της ελεύθερης και καθαρής γραμμής που φέρει το κλασσικό στυλ Chanel.

Δείτε το βίντεο:

Report it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε