Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Συνεχίζεται το λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων

Συνεχίζεται το λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων

Επτά άτομα συνελήφθησαν απο την αστυνομία διότι μετέφεραν λαθραία, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από την Τουρκία, 58 δοχεία φυτοφαρμάκων.

Αφού αξιοποίησαν πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν,την Τετάρτη το απόγευμα δύο ημεδαπούς, ηλικίας 36 και 45 ετών, διότι μετέφεραν λαθραία, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από την Τουρκία στην Ελλάδα, 58 δοχεία που περιείχαν 290 λίτρα φυτοφάρμακο, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σήμερα το πρωί, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν άλλα 5 άτομα, οι οποίοι και κατηγορούνται για λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων.


 

Απο την έρευνα προέκυψε ότι οι 5 δράστες (ηλικίας 65, 35, 52, 56 και μια γυναίκα 33 ετών) είχαν μεταβεί σε προγενέστερο χρόνο στην Τουρκία, όπου προμηθεύτηκαν τις παραπάνω ποσότητες φυτοφαρμάκων, την μεταφορά των οποίων από την Τουρκία στην Ελλάδα, ανέλαβαν οι δύο ημεδαποί ηλικίας 36 και 45 ετών που αρχικά συνελήφθησαν.


 

Συνολικά κατασχέθηκαν 58 δοχεία που περιείχαν συνολικά 290 λίτρα φυτοφάρμακο, τρία  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 5.605 ευρώ και 260 λιρών Τουρκίας.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
 

Report it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε