Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Το ηλιακό βανάκι στη Νέα Υόρκη της Sandy…

Το ηλιακό βανάκι στη Νέα Υόρκη της Sandy…

Εφοδιασμένο με φωτοβολταϊκά πάνελ επισκέπτεται περιοχές της Νέας Υόρκης που έχουν πληγεί από τον τυφώνα που λύγισε την μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ανήκει στην Greenpeace USA και κινείται με βιοντίζελ.

Επικσέπτεται περιοχές που έχουν ακόμη προβλήματα ηλεκτροδότησης και προσφέρει προσφέροντας ρεύμα στον κόσμο για να φορτίσει τα κινητά τηλέφωνα του και άλλες συσκευές.
 
Επιπλέον, οι εθελοντές μαγειρεύουν φαγητό για όσους έχουν ανάγκη.
 
Σάντουιτς και ρούχα σε όσους έχουν μείνει άστεγοι στην κατεστραμμένη περιοχή του του Queens.
 
Εικόνες που δεν θα πίστευε κανείς πριν την έλευση του τυφώνα Sandy, στην πιο καλά «οχυρωμένη» πόλη του κόσμου, που αποτελεί ένα από τα βασικότερα οικονομικά κέντρα της χώρας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.


 

Οι εθελοντές της Greenpeace, μεταφέρουν διαρκώς τις εικόνες που αντικρίζουν, αρκετά 24ωρα μετά την εξασθένηση του φαινομένου.
 
Παντού χαλάσματα, δρόμοι γεμάτοι κατεστραμμένα αυτοκίνητα, ναυτιλιακά κοντέινερ και με την στάθμη του νερού ακόμη να «σημαδεύει» τους τοίχους των σπιτιών.
 
«Πρόκειται για μια απόλυτη καταστροφή εκεί έξω, φαίνονται παντού τα σημάδια από την στάθμη του νερού που φτάνουν μέχρι το ύψος του κεφαλιού μου» λέει εθελοντής της Greenpeace USA.
 
Ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχει, ακόμη σε αρκετές περιοχές και το ηλιακό βανάκι διαρκώς δίνει και νέο ραντεβού με όσους πραγματικά έχουν ανάγκη από μια βοήθεια, έστω και μικρή.

Report it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε